-Ο Ισλαμικός Στρατός την έχει καταστήσει στρατιωτική του βάση και κέντρο στρατολόγησης στελεχών του.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Βοσνία έχει μετατραπεί σε «άντρο» της ισλαμικής τρομοκρατίας εδώ και είκοσι χρόνια, κάτι το οποίο έχει αρνητική επίπτωση σε όλα τα Βαλκάνια, αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, όπου αναλύονται οι κίνδυνοι για την εξάπλωσή της σε όλη την Ευρώπη.SKOPIA
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα αυτά, που φιλοξενούνται και σε ελληνικά ΜΜΕ, υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ότι ο Ισλαμικός Στρατός έχει ήδη παρεισφρήσει σε αυτήν την χώρα, μετατρέποντας την σε στρατιωτική βάση για τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη.
Στις 07 Μάιου 2015, οι Αστυνομικές δυνάμεις της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, συνέλαβαν 30 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με το ακραίο Ισλάμ, στην διάρκεια επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Ruben».

Οι κατηγορούμενοι, αν κριθούν ένοχοι, θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως 20 ετών

Την Παρασκευή στις 15 Μαίου 2015, οι εισαγγελείς της χώρας απήγγειλαν κατηγορίες σε 12 άτομα, για διασύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία και το Ιράκ , και αδικήματα τρομοκρατίας, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Οι 12 Βόσνιοι υπήκοοι κατηγορούνται, ότι αποτελούν μέρος
«τρομοκρατικής ομάδας, η οποία είχε παράνομη συμμετοχή στις συγκρούσεις στην Συρία και το Ιράκ», κατά την διάρκεια του 2013 και του 2014, αναφέρει δήλωση ενός εκ των εισαγγελέων», τονίζει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων .
Μερικοί από τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν, ενώ άλλοι βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
«Η έρευνα εναντίον όλων αυτών των υπόπτων ήταν σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Boris Grubesic στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Αν κριθούν ένοχοι οι ύποπτοι, θα αντιμετωπίσουν έως και 20 χρόνια ποινή φυλάκισης, με νόμο, που ενέκρινε η Βοσνία τα τελευταία χρόνια.

Η Βοσνία είναι βάση ισλαμιστών τρομοκρατών από το 1995

Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, η χώρα αυτή αποτελεί μια γιγαντιαία βάση τρομοκρατών από το 1995. Οι Ουαχαμπιστές βρήκαν «στέγη» στην Βοσνία το 1995, δημιουργώντας ισλαμιστικούς «θύλακες», οι οποίοι ελέγχουν την πολιτική ζωή στην χώρα , και ταυτόχρονα έχουν σχέση με τον Ισλαμικό Στρατό, την Αλ-Κάϊντα και άλλες οργανώσεις .
Κατά τους ίδιους αναλυτές, η παρουσία των θυλάκων αυτών στην Βοσνία αποτελεί κίνδυνο για όλη την Ευρώπη . Εάν θέλει η ΕΕ να ελέγξει την κατάσταση ασφαλείας στην χώρα αυτή, πρέπει, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της χώρας, να τους απελάσει όλους ομαδικά , διότι η δραστηριοποίηση τους θα προκαλέσει τρομερές συνέπειες σε Βαλκάνια και Ευρώπη, ειδικά, μάλιστα, εάν διασυνδεθούν με τον αλβανικό εξτρεμισμό, που ετοιμάζεται για την τελική κρούση στην ΠΓΔΜ.