-Η απόφαση αυτή «εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί εκ μέρους της Πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του «Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου» (ΠΦΣ),
από σήμερα οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε άρση των διημερεύσεων (με το ωράριο 08:00-20:00). Βέβαια, διευκρινίζεται, ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.
Την αρχή για άρση των διημερεύσεων κατά τις εργάσιμες ημέρες, πλην αργιών και τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, έκανε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), επισημαίνοντας, ότι η απόφαση αυτή «εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί εκ μέρους της Πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες».

Από τα 3.000 φαρμακεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, σε μηνιαία βάση, τα 450 ήταν διημερεύοντα, τα 150 διανυκτερεύοντα και120 έχουν δηλωθεί, ότι λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των φαρμακείων με ελεύθερο ωράριο

Μετά την απόφαση του ΠΦΣ, η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται από τα φαρμακεία, που λειτουργούν με τα εξής ωράρια:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, το πρωί, από 08:00 έως 14:00 και το απόγευμα, από 17:00 έως 20:00.
Δευτέρα, Τετάρτη, από 08:00 έως14:00, από τα φαρμακεία, που έχουν επιλέξει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ή από τα διανυκτερεύοντα.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΦΣΑ, από τα 3.000 φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, σε μηνιαία βάση, τα 450 ήταν διημερεύοντα και τα 150 διανυκτερεύοντα, 120 έχουν δηλωθεί, ότι λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των φαρμακείων, που λειτουργεί με ελεύθερο ωράριο.

farmaka