-Οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 51, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν παιδιά και νέοι, ενώ 144 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε έξαρση, η οποία πλέον καταγράφεται και σε αριθμούς, περνά το φαινόμενο της εποχικής γρίπης στην χώρα μας. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης φτάνουν τους 51, ανάμεσα στους οποίους παιδιά και αρκετοί νέοι. Ήδη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 144 ασθενείς, ενώ συνολικά από την αρχή του φαινομένου έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 233 άτομα.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) κάνει έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της γρίπης, και ειδικά των ατόμων, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Δυστυχώς, όπως διαπιστώνει ο ΠΙΣ, παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο.

Όσοι νοσήσουν από γρίπη, πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αρκετοί να νοσηλεύονται καθημερινώς σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ορισμένοι εκ των οποίων καταλήγουν, λόγω των επιπλοκών, που προκαλεί η νόσος.
«Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει με την πρόληψη, δηλαδή τον εμβολιασμό, και βεβαίως την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου», τονίζει ο ΠΙΣ, υπογραμμίζοντας, ότι όσοι νοσήσουν από γρίπη, πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία (Tamiflu, Relenza).nosokomeio-alexanroupolis
«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, έστω και τώρα να εμβολιαστούν, διότι θα έχουμε γρίπη και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου» επισήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος.