Σε συνεργασία της Κύπριας ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους με Έλληνες συναδέλφους της από διάφορες παρατάξεις καταβάλλεται προσπάθεια να αναδειχθεί το αρνητικό ιστορικό βάθος της Τουρκίας σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προώθησης της γραπτής διακήρυξης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από το Ευρωκοινοβούλιο, την οποία κατέθεσε η Kύπρια ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, Ελένη Θεοχάρους. Το δήλωσε η ίδια, μιλώντας σε αντιπροσωπεία της “Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών”, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την προώθηση των θεμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού και κυρίως για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής.
Η Ελένη Θεοχάρους βρίσκεται σε επικοινωνία με Έλληνες συναδέλφους της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να συγκεραστούν οι δύο προσπάθειες, ώστε να έχουν καλύτερη τύχη.
Πρόκειται για τους κ.κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Κώστα Χρυσόγονο και τις κυρίες Μαρία Σπυράκη, Εύα Καϊλή και Σοφία Σακοράφα, που έχουν αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία.

«Η Γενοκτονία συνεχίζεται και σήμερα στην Κύπρο και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής, αλλά και για την ανάκτηση των δικαιωμάτων των απογόνων τους επί των περιουσιών τους»

«Η Γενοκτονία συνεχίζεται και σήμερα στην Κύπρο. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής, αλλά και για την ανάκτηση των δικαιωμάτων των απογόνων τους επί των περιουσιών τους», τόνισε η Κύπρια ευρωβουλευτής.
Η αντιπροσωπεία της “Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών” συναντήθηκε και με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σημείωσε τα εξής:
«Στην παρούσα στιγμή γίνεται συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, για την Τουρκία, η οποία για άλλη μία φορά δείχνει έλλειμμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το σώμα Ελλήνων ευρωβουλευτών προσπαθεί να αναδείξει το αρνητικό ιστορικό βάθος της Τουρκίας σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, διότι η Τουρκία διαθέτει ισχυρό λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά είναι και θέμα συμφερόντων. Η ευρωπαϊκή Αριστερά θα στηρίξει την προσπάθεια των Ελλήνων ευρωβουλευτών, που ανοίγει δρόμο».

(c) http://www.europarl.europa.eu/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ