φωτό αρχείου: (c) elliniki-gnomi

-Αντιδρούν έντονα οι δήμαρχοι των παραμεθορίων περιοχών, που καλούνται επιτακτικά και επειγόντως να εξασφαλίσουν πάσης φύσεως καταλύματα για την στέγαση και την περίθαλψή τους!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η “κρίση μέσα στην κρίση” όπως είχε αποκαλέσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το προσφυγικό, καθώς, την ίδια ώρα, που καραβιές μεταναστών φθάνουν στην Αθήνα από τα νησιά, στα χερσαία σύνορα της Ειδομένης 8.000 πρόσφυγες βρίσκονται ήδη εγκλωβισμένοι. Την ίδια στιγμή, με απόρρητο έγγραφό του, που παρουσίασε η εφημερίδα “Ανεξαρτησία”, ακόμα και οι εθνικής σημασίας ακριτικοί μας δήμοι θα μετατραπούν σε γκέτο υποδοχής 1.500.000 μεταναστών, που, όπως όλα δείχνουν, ήρθαν για να…μείνουν! Βόλος, Διαβατά, Σχιστό, Κως, Μυτιλήνη εσχάτως και η ακριτική Αλεξανδρούπολη αναμένεται, σύμφωνα πάντα με το διαβαθμισμένο έγγραφο του ΥΠΕΣ, να δεχθούν μέχρι και 5.000 μετανάστες έκαστος!
Εξάλλου, επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα, που ισχυρίζονταν, ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να στήσει, εν αγνοία των κατοίκων, hot spots σε όλη την Ελλάδα, συνολικής δυναμικής 1.500.000 μεταναστών. Το απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που παρουσιάζει η εφημερίδα «Ανεξαρτησία» και που αποδεικνύει, ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παραβλέποντας τους εθνικούς κινδύνους, που έχει η εγκατάσταση μεταναστών στις ακριτικές μας περιοχές, ζητάει επιτακτικά, με την μορφή του “άκρως επείγοντος” από τους Δημάρχους όλης της χώρας να “παραδώσουν” εγκαταστάσεις και να βρουν, ώστε να νοικιάσουν (!), κτίρια, σπίτια αλλά και ξενοδοχεία, κατάλληλα για την στέγαση μέχρι και 5.000 οικονομικών μεταναστών σε κάθε Δήμο. Κτίρια, των οποίων τα ενοίκια καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος μαζί με την σίτιση, την θέρμανση, την ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη των αναγκών των μεταναστών, την εκπαίδευση των νέων, καθώς και την θρησκευτική τους λατρεία, με την δημιουργία τζαμιών σε όλα τα γκέτο – hot spots.

«Μας ζητάνε σπίτια, ξενοδοχεία και πάσης φύσεως κατάλυμα, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης, τα οποία δεν διαθέτουμε και φυσικά κάνουμε αγώνα για να το αποφύγουμε, λόγω της εθνικής κρισιμότητας και των πιθανών προβλημάτων, που θα επιφέρει η εδώ εγκατάσταση χιλιάδων αλλόθρησκων μεταναστών»

Οι Δήμαρχοι βρίσκονται σε κατάσταση – σοκ, καθώς η Κυβέρνηση τους φέρνει προ τετελεσμένου, με τον χαρακτηρισμό, μέσω του εγγράφου, ότι “το εν λόγω ζήτημα είναι καθοριστικότατης σημασίας για την χώρα μας και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η, κατά το δυνατόν, ορθότερη αποτύπωση των ζητούμενων”. Το Υπουργείο ζητάει, ουσιαστικά, την πλήρη καταγραφή του κόστους ενοικίων και άλλων χρηματικών αναγκών από κάθε δήμο, προκειμένου να δεχθεί “με το έτσι θέλω” τους μετανάστες!
“Είχαν υποσχεθεί για το καλό της πατρίδας, ότι θα εξαιρέσουν την παραμεθόριο και δεν θα φτιάξουν γκέτο. Όμως, δεν κράτησαν, ούτε σε αυτό, τον λόγο τους. Τώρα μας ζητάνε να αλλοιώσουμε τον θρησκευτικό μας χαρακτήρα κι’ άλλο, ενώ δεν καταλαβαίνουν, ότι δεν έχουμε κτίρια, ούτε να τους διαθέσουμε, ούτε να τους νοικιάσουμε. Που να βάλουμε 1.000 μετανάστες;” καταγγέλλει και αναρωτιέται παράλληλα ο Δήμαρχος της ακριτικής Αλεξανδρούπολης κ. Ε. Λαμπάκης. Στο ίδιο πλαίσιο είναι και οι δηλώσεις του Γ.Γ. του Δήμου Καβάλας, Μπάμπη Δράκου: “Εμάς μας είπαν, ότι είναι κάτι προσωρινό και πως δεν θα μείνουν εδώ οι πρόσφυγες. Βέβαια, σύμφωνα με το έγγραφο, άλλα καταλαβαίνουμε εμείς. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεισφέρουμε, αλλά αδυνατούμε από άποψη κτιρίων και εγκαταστάσεων. Δεν ξέρω, τι περιμένουν να τους απαντήσουμε… ”. Τέλος, φανερά αγανακτισμένος ο Δήμαρχος της ακριτικής Ξάνθης, Χ. Δημαρχόπουλος, αποκαλύπτει: “Μας ζητάνε σπίτια, ξενοδοχεία και πάσης φύσεως κατάλυμα, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης, τα οποία δεν διαθέτουμε και φυσικά κάνουμε αγώνα για να το αποφύγουμε, λόγω της εθνικής κρισιμότητας και των πιθανών προβλημάτων, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με την εγκατάσταση χιλιάδων αλλόθρησκων μεταναστών κοντά στα σύνορα και δίπλα στα σπίτια μας.”prosfiges-foto