Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας

Οδηγεί η προώθηση του Νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου!
-Εκκλησία: «Το Νομοσχέδιο είναι ένα αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα, το οποίο δεν θα βοηθήσει τους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους, γι’ αυτό η Κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο»
-Κυβέρνηση: «Οι απόψεις και οι θέσεις της Εκκλησίας, που κατατίθενται στην δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές»!

Διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης έχει πάρει η διαφωνία της Εκκλησίας με την Κυβέρνηση για την προώθηση του Νομοσχεδίου σχετικά με την αλλαγή φύλου.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,  ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος είπε, ότι «το Νομοσχέδιο δεν εισαγάγει ένα δικαίωμα, που δεν υπήρχε για ανθρώπους, που διαπιστώνουν τέτοια διαταραχή, καθώς με μια ιατρική γνωμάτευση και μια δικαστική απόφαση μπορεί και σήμερα κάποιος να κάνει αλλαγή φύλου, αλλά θέλει να μας πει, ότι το φύλο είναι επιλογή του κάθε ανθρώπου».
«Το Νομοσχέδιο λέει, ότι το φύλο δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του κάθε ανθρώπου. Αυτό το Νομοσχέδιο είναι ένα αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα, το οποίο δεν νομίζω, ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους» είπε ο κ. Δωρόθεος.
Όπως τόνισε ο ίδιος, «είναι καινοφανές, ότι μπορείς να κάνεις αλλαγή φύλου πάνω από μία φορές», όπως προβλέπει το Νομοσχέδιο, λέγοντας, ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί, ότι το φύλο είναι δική μας επιλογή».
«Οι συνάνθρωποι μας θεωρούν, ότι άλλο είναι κι άλλο φαίνονται. Σε αυτούς ως σήμερα η Εκκλησία δεν εμπόδισε να αυτοπροσδιορίζονται», όπως είπε ο κ. Δωρόθεος, σημειώνοντας, ότι δεν μπορεί να μην αντιδράσει η Εκκλησία σε όσα επιχειρούνται και αναφέροντας, ότι υπάρχει προβληματισμός και αντιδράσεις και εντός του Κοινοβουλίου.
«Για λόγους πνευματικούς και ανθρωπολογικούς η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει άπραγη, γι΄ αυτό και παρακαλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, προσθέτοντας, ότι η Εκκλησία «αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, όλους, όσοι ζητούν την βοήθειά της».

Κυβέρνηση: «Οι απόψεις και οι θέσεις της Εκκλησίας, που κατατίθενται στην δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές»!

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Χάρης Κονιδάρης, είπε σε δηλώσεις του, ότι «η Εκκλησία όφειλε να μιλήσει. Είναι δικαίωμά της και υποχρέωσή της. Κάτι άλλο εκτός από το να μιλήσει δεν μπορεί να κάνει. Και απεύθυνε μία ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, της ευθύνης και της αποστολής του και να αποσύρει το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο».
«Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ανοιχτός στον διάλογο πάντα. Τις θέσεις της Εκκλησίας τις έχει διατυπώσει και θα τις επαναδιατυπώσει στον Πρωθυπουργό» είπε ο ίδιος, απαντώντας στο ερώτημα, αν ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ιερώνυμος, θα απαντήσει θετικά σε ενδεχόμενη πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό για διάλογο.
«Αυτό που μπορώ να σας πω με καθαρότητα, είναι, ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία είναι πάντοτε ανοιχτοί στον διάλογο και ευθαρσώς, ως έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, διατυπώνουν και θα διατυπώνουν τις απόψεις τους», επισήμανε ο κ. Χάρης Κονιδάρης.
Και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής τόνισε: «Οι αξίες και οι αρχές της Εκκλησίας δεν είναι αλά καρτ, ούτε προσαρμόζονται με βάση το menu, το οποίο σερβίρεται».
Από την πλευρά της η Κυβέρνηση δήλωσε, ότι  επιδιώκει τομές μέσα απο διάλογο
«Οι απόψεις και οι θέσεις της Εκκλησίας, που κατατίθενται στην δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές», σχολιάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου και του Αγίου Όρους για το Νομοσχέδιο της ταυτότητας φύλου. «Η Κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο, συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.