-Δήλωσε, ότι οι συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για να βγάλουν την χώρα από την επιτροπεία και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και ότι δεν θα επιτρέψουν την παλιννόρθωση του παλιού και χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος!
-«Η Κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, και κατ’ επέκταση η διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα γίνει το 2019»!
Κλείνοντας τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του, αναφέρθηκε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, δηλαδή στο χρέος, στην κρίση, στην πιθανότητα εκλογών, στο προσφυγικό, στις τηλεοπτικές άδειες, στην αξιολόγηση και στο εσωτερικό του κόμματός του. Χαρακτηριστική ήταν η παρακάτω παραδοχή του, στην αρχή της ομιλίας του:
«Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα. Εχουμε ιστορική ευθύνη, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι η οικονομία ανακάμπτει. Αποδείχθηκε στην πράξη, ότι έχουμε καλύτερες επιδόσεις, σε σχέση με όλες τις προβλέψεις. Αρα, πώς καταστράφηκε η οικονομία; Και αυτό, όταν το 2016 οι προβλέψεις μιλούσαν για διατήρηση της ύφεσης. Δεν θέλουμε ιστορίες επιτυχίας, θέλουμε η οικονομία να απογειωθεί, να κλείσουμε κοινωνικές πληγές, που άνοιξαν στα πέντε χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είχαμε σκοπό να κλείσουμε την αξιολόγηση για να φθάσουμε στην κρίσιμη συζήτηση για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση. Συνεχίζουμε να τηρούμε τη συμφωνία, το ίδιο περιμένουμε και από τους εταίρους μας, να την τηρήσουν. Οι ολιγωρίες δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτές».
Όσον αφορά το Συνέδριο του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδειξε ικανοποιημένος, λέγοντας, ότι αποτέλεσε έναν τόπο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού. Απευθυνόμενος στα στελέχη του, είπε, ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για να βγάλουν την χώρα από την επιτροπεία και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και ότι δεν θα επιτρέψουν την παλιννόρθωση του παλιού και χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος.

«Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν, ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να επιλυθεί. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού»

Ειδικά, για το παλιό πολιτικό σύστημα σχολίασε, ότι, «αν γύριζε πίσω, θα γύριζε για να πάρει εκδίκηση».
Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, στέλνοντας σαφή μηνύματα στους εταίρους, να τηρήσουν και εκείνοι την συμφωνία.syriza
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, επίσης, την διαφορά της δικής του Κυβέρνησης, έναντι των προηγουμένων, λέγοντας τα εξής:
«Στο εσωτερικό, επιλέξαμε να μη γίνουμε και εμείς μαριονέτες της εγχώριας ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όπως όλοι οι προηγούμενοι».
Επίσης, επανέλαβε και πάλι την αναφορά του στο ζήτημα του χρέους, επιρρίπτοντας ευθύνες στους εταίρους και επισημαίνοντάς τους, ότι αντιμετώπισαν τις κρίσεις με αμηχανία και καθυστέρηση, ενώ τόνισε, ότι δεν μπορεί να μετατίθεται άλλο, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως.
«όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν, ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να επιλυθεί. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού».
«Η στιγμή της απόφασης είναι μια βουτιά στην άβυσσο της αβεβαιότητας» είπε, για να συνεχίσει, λέγοντας:
«Οταν αναλάβαμε να δώσουμε τη μάχη για την χώρα και τον λαό, δεν είχαμε εγγυήσεις. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα, γι’ αυτό μας επέλεξε ο λαός». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Για αυτό μας επέλεξε ο ελληνικός λαός. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Αριστερά και τον λαό μας.».

«Η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να κουκουλωθεί, να κρυφτεί στις γωνίες της Ευρώπης» – «Η Κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, και κατ’ επέκταση η διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα γίνει το 2019»!

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον χειρισμό στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και μετά από όσα διαδραματίστηκαν στην Βουλή με τον αιφνιδιασμό, που επεχείρησε ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας, ότι οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών ιδιωτικών σταθμών θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι Ελληνές πολίτες, χωρίς καμία διευθέτηση κάτω από το τραπέζι και χωρίς κανένα χατήρι. Αμέσως μετά προσέθεσε, ότι, ουτε η δικαστική, ούτε η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν μια θεσμική εκτροπή. Και ανέφερε την φράση του μεγάλου ηγέτη της Αριστεράς, Ηλία Ηλιού “Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα”.
Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε υπερήφανος με την στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό, ζητώντας από την Ευρώπη να επιδείξει αλληλεγγύη και ανθρωπισμό, αναφέροντας, μάλιστα, κάποιες απεχθείς πρακτικές έναντι προσφύγων-μεταναστών σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης κα επισημαίνοντας επί λέξει:
«Η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να κουκουλωθεί, να κρυφτεί στις γωνίες της Ευρώπης».
Τέλος, υπογράμμισε, ότι η Κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, και κατ’ επέκταση η διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα γίνει το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ