«Δεν θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα Σαμαρά» διαμηνύει η νέα ελληνική Κυβέρνηση στην Γερμανίδα Καγκελάριο.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τον δρόμο της σύγκρουσης με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, τραβάει η ελληνική κυβέρνηση!
Με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού Πρακτορείου «Reuters», η ελληνική Κυβέρνηση αντέδρασε έντονα, τονίζοντας, πως η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά!
Ειδικότερα, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν: OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Το έγγραφο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το «Reuters», αποδεικνύει, ότι και η γερμανική Κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση.
Είναι φανερό, ότι η γερμανική Κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης.
Με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή, η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόϊκας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα, που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.
Είναι προφανές, ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από την νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης.
Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης».