– Ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης θα είναι οι πιό πιθανοί μνηστήρες για τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Υπουργού Οικονομικών της νεας Κυβέρνησης.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ενδεχόμενο να σχηματιστεί Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με επικεφαλής, ως Πρωθυπουργό, τον Γιώργο Προβόπουλο και Αντιπρόεδρο τον Γιάννη Δραγασάκη εξετάζει σοβαρά ο Αλέξης Τσίπρας και στενοί του συνεργάτες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, καθοριστικό για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η συνάντησή του πριν λίγες ημέρες με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.vouli
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μετέφερε στον σημερινό Πρωθυπουργό το μήνυμα, ότι, εάν δεν προχωρήσει γρήγορα στην ενδιάμεση συμφωνία, οι δανειστές μας είναι έτοιμοι να τον ρίξουν.
Ο κ. Τσίπρας αρχικά έδειξε να παίρνει μάλλον αψήφιστα την προειδοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου και όταν η συζήτηση έφτασε στο ενδεχόμενο Grexit, o κ. Τσίπρας φέρεται να είπε επάνω στην κουβέντα «Και τι θα συμβεί εάν έχουμε ένα Grexit»;
H συγκεκριμένη ατάκα του Πρωθυπουργού άναψε φωτιές στο πολιτικό σύμπαν και έκανε ακόμη και τον αμίλητο Κώστα Καραμανλή να διαρρεύσει στον Τύπο, πως θα ήταν καταστροφή κάτι τέτοιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται να παραδώσει την διακυβέρνηση της χώρας σε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Προβόπουλο ή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Όπως μεταδίδουν οι πληροφορίες αυτές, καθώς οι ημέρες περνούν, ο Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Πρωθυπουργία και να παραδώσει την διακυβέρνηση της χώρας σε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη Γιώργο Προβόπουλο στην θέση του Πρωθυπουργού. Για τον ίδιο ρόλο ακούγεται επίσης και το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ για το Υπουργείο Οικονομικών «παίζει» δυνατά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Ο λόγος, για τον οποιο ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να διστάζει να οδηγήσει την χώρα σε δημοψήφισμα ή στις κάλπες των εκλογών, είναι, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που προέρχονται από άτομα του στενού κύκλου του Πρωθυπουργού, πως οι Ευρωπαίοι του διεμήνυσαν, ότι εάν οδηγήσει την Ελλάδα σε εκλογές, θα κλείσουν οι τράπεζες στην Ελλάδσ!
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πρόσφατα, πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παραιτηθεί και να πάρουν τα υπόλοιπα κόμματα την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανή την εξέλιξη αυτή, καθώς και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε σήμερα κάτι παρεμφερές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».