Συγχαρητήρια επιστολή προς τη νέα Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι απηύθυνε ο γνωστός φωτογράφος της παροικίας και κινηματογραφιστής του ΡΙΚ Δώρος Παρτασίδης, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου.

Ο κ. Παρτασίδης, ενεργό μέλος τόσο της παροικίας όσο και του Συνδέσμου του Συντηρητικού Κόμματος Chipping Barnet and Hendon, σημειώνει στην επιστολή του: «Ως ενεργό μέλος που πιστεύει στις αξίες των Συντηρητικών, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης στην κυπριακή κοινότητα της Βρετανίας που αριθμεί 300.000 μέλη, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο ότι η πατρίδα μου η Κύπρος τελεί υπό κατοχή επί περισσότερα από 40 χρόνια από τον τουρκικό στρατό και να σας προτρέψω να διατηρήσετε το κυπριακό ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας σας μέσω της εξωτερικής πολιτικής, έως ότου το νησί επανενωθεί».

Σε μία συνοπτική ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση, ο κ. Παρτασίδης γράφει στη νέα Πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη μετά από την τουρκική εισβολή του 1974, καθώς και ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διεξάγει συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντσί ώστε να εξεύρουν μία λύση που θα επανενώσει τη χώρα μέσα από διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Προτρέπω εσάς και τη βρετανική κυβέρνηση να συνεργαστείτε στενά με τη Δημοκρατία της Κύπρου για μία διαρκή και λειτουργική λύση», καταλήγει η επιστολή του Δώρου Παρτασίδης προς την Τερέζα Μέι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των γενικών εκλογών του 2015 ο κ. Παρτασίδης είχε υποδεχθεί την κα Μέι στο σπίτι του, συνοδεία του τοπικού Συντηρητικού βουλευτή Μάθιου Όφορντ.

Andreas Tambourides

 

andreas