“Ευελπιστώ ότι βούλησή σας, αλλά και της Κυβέρνησής σας, είναι να συμπεριλάβει στον στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον της χώρας τον Ελληνισμό του Εξωτερικού”. Αυτά ανάμεσα σε άλλα σημειώνει σε συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, η Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

“ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)

WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)

 

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου

Γραμματέας

Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

κύριο Αλέξη Τσίπρα

Μέγαρο Μαξίμου

Αθήνα

Βιέννη, 28.01.2015

Α.Π.: 01/2015

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας στην πρωθυπουργία της Ελλάδας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και δύναμη να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις, σε όλους τους τομείς.

Ο Ελληνισμός απανταχού της γης υπήρξε πάντα και συνεχίζει να ειναι πολύτιμος σύμμαχος και υποστηρικτής της Ελλάδας. Ιδιαίτερο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει στην αποκατάσταση της πληγωμένης εικόνας, του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ευελπιστώ ότι βούλησή σας, αλλά και της Κυβέρνησής σας, είναι να συμπεριλάβει στον στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον της χώρας τον Ελληνισμό του Εξωτερικού. Καθώς και οτι θα ανταποκριθείτε θετικά στα δίκαια αιτήματα των Ομογενών και αποδήμων Ελλήνων. Τoιουτοτρόπως θα χαραχθεί μια νέα προοπτική που θα αναδείξει τον αστείρευτο δυναμισμό και την διαχρονική παρουσία του Απανταχού Ελληνισμού στο πλευρό της Πατρίδας.W-Sarantopoulou

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στο διπλωματικό πεδίο, προς όφελος της ευημερίας των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Με εκτίμηση,

Dr. O. Sarantopoulos

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου

Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

ΓΓ Παγκοσμίου Δικτύου Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων

Βιέννη, Αυστρία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ