Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει αλλαγές σε πολλά επίπεδα, καθώς θα μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας και τα εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ αλλαγές θα γίνουν και στην περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών!
-“Οι αλλαγές στοχεύουν στην απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων και στην αύξηση του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και αφορούν στον εξορθολογισμό της ύλης”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ένα “διαφορετικό” σχολείο θα συναντήσουν οι μαθητές και οι γονείς, όταν θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου, τόσο σε Δημοτικά, όσο και σε Γυμνάσια.
Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει αλλαγές σε πολλά επίπεδα, καθώς θα μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας, αλλά και τα εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ αλλαγές θα γίνουν και στην περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, κύκλοι στο Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζουν, πως οι αλλαγές στοχεύουν στην απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων και στην αύξηση του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και αφορούν στον εξορθολογισμό της ύλης. Ωστόσο υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις, που αναμένεται να κλιμακωθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας, που θα γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο, είναι οι εξής:
-Το ωράριο θα λήγει στις 13:15 η ώρα.
-Το ωράριο του ολοήμερου θα ξεκινάει στις 13:15 η ώρα και θα τελειώνει στις 16:00 η ώρα.
-Θα υπάρχει δυνατότητα πρόωρης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων από τις 07:00 η ώρα το πρωί.

Οι σημαντικές αλλαγές, που θα επέλθουν στα Γυμνάσια και στην υπηρεσία των εκπαιδευτικών

Επίσης, οι σημαντικές αλλαγές στα Γυμνάσια ειναι οι εξής:
-Τα τρία τρίμηνα θα γίνουν δύο τετράμηνα
-Θα μειωθεί ο χρόνος των προαγωγικών εξετάσεων
-Θα μειωθούν τα μαθήματα, που εξετάζονται στις προαγωγικές εξετάσεις
-Θα υπάρχει για όλα τα μαθήματα ένα ωριαίο διαγώνισμα το πρώτο τετράμηνο
-Για τα μαθήματα, που δεν εξετάζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα υπάρχει ένα ωριαίο διαγώνισμα το δεύτερο τετράμηνο ή μια συνθετική εργασία
-Στο δεύτερο εξάμηνο οι καθηγητές όλων των γνωστικών αντικειμένων θα έχουν τη δυνατότητα αντί διαγωνίσματος να προτείνουν συνθετική εργασία, η οποία θα λαμβάνεται υπόψη στη βαθμολογία.
Παράλληλα, και οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν ανεπηρέαστοι από τις αλλαγές αυτές, καθώς ετοιμάζονται σχετικές οδηγίες διαχείρισης της ύλης, διάφορα εναλλακτικά σενάρια διδασκαλίας, προτάσεις για δραστηριότητες μαθητών κ.α..

YPOURGEIO1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ