(c)elliniki-gnomi.eu

«Η παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας από τον εκμισθωτή κατά την αστική εκμίσθωση ακινήτου (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη κ.λπ.) καθιστά το παραγόμενο εισόδημα ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο υπόκειται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας του Υπουργείου Οικονομικών»
-«Για τα θέματα φορολόγησης εισοδήματος, φορολόγησης των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των peer-to-peer πλατφορμών αλλά και του φορολογικού τους ελέγχου, αρμόδιος φορέας είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Το ζήτημα της ενοικίασης σπιτιών μέσω «Airbnb» στην Ελλάδα και το νομικό πλαίσιο, που το περικλείει, αποτελούν τον τελευταίο καιρό φλέγον ζήτημα, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιώτες στην χώρα μας επιθυμούν να ενοικιάζουν το σπίτι τους σε άλλους, για μικρό χρονικό διάστημα, κυρίως για διακοπές, αποσκοπώντας στην εξασφάλιση ενός επιπλέον εισοδήματος.
Σημειώνεται, ότι η «Airbnb» ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008, έχει βάση το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και αποτελεί μια κοινότητα-αγορά για άτομα, που θέλουν να καταχωρήσουν, να ανακαλύψουν και να κάνουν κράτηση μοναδικών χώρων σε ολόκληρο τον κόσμο — διαδικτυακά ή από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.
Είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα για μία διανυκτέρευση, είτε ένα κάστρο για μια εβδομάδα ή μια βίλα για ένα μήνα, η «Airbnb» προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε οποιαδήποτε τιμή, σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 190 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η «Airbnb» θεωρείται ο πιο εύκολος τρόπος να εκμεταλλευθεί κάποιος, μέσω εκμίσθωσης, οικονομικά τον χώρο, ή το ακίνητο, που του περισσεύει, παρουσιάζοντάς το σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών

Με κορυφαία διεθνή εξυπηρέτηση πελατών και με μία μεγάλη κοινότητα χρηστών που εξαπλώνεται διαρκώς, η «Airbnb» είναι ο πιο εύκολος τρόπος να εκμεταλλευθεί κάποιος οικονομικά τον χώρο, ή το ακίνητο, που του περισσεύει, παρουσιάζοντάς το σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών.ypourgeio Oikonomikon
Η απελευθέρωση από την 1.11.2015 των τουριστικών μισθώσεων στην χώρα μας, έδωσε νέες δυνατότητες στην σύναψη τέτοιων μισθώσεων, καθώς πλέον επιτρέπεται ελεύθερα η εκμίσθωση ακινήτων για λιγότερο από 30 ημέρες (βραχυχρόνιες μισθώσεις), χωρίς, δηλαδή, να απαιτείται η κατοχή Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.
Στο ερώτημα, τι ακριβώς ισχύει από τουριστικής αλλά και από φορολογικής άποψης στην Ελλάδα για τέτοιου είδους μισθώσεις, χρήσιμες διευκρινήσεις δίνει η απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας και του Υπουργείου Τουρισμού, σε ερώτηση βουλευτών, με έγγραφο, που κατατέθηκε στην Βουλή, σχετικά με την φορολογία της εκμίσθωσης ακινήτων από ιδιώτες σε τουρίστες.

Οι ερωτήσεις των βουλευτών στην Βουλή, προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομίας και Τουρισμού, σχετικά με το ζήτημα της φορολογίας της εκμίσθωσης ακινήτων από ιδιώτες σε τουρίστες

Συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις των βουλευτών, κ. κ. Νικολάου Συρμαλένιου, Νικολάου Ηγουμενίδη, Γεωργίου Παπαφιλίππου και Νεκτάριου Σαντορινιά -με θέμα την εκμίσθωση ακινήτων από ιδιώτες σε τουρίστες- προς τα αρμόδια Υπουργεία έχουν, αναλυτικά, ως εξής:
«Από την 1η Νοεμβρίου 2015 έχουν, ως γνωστόν, απελευθερωθεί οι τουριστικές μισθώσεις και πλέον μπορεί κανείς να εκμισθώνει ελεύθερα σε τουρίστες το ακίνητό του, κάθε είδους (μονοκατοικία, διαμέρισμα κλπ), όπου κι’ αν αυτό βρίσκεται, ακόμη και αν δεν διαθέτει Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος και χωρίς ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης (ακόμη δηλαδή και για μια διανυκτέρευση).
Η νέα αυτή μορφή τουριστικών μισθώσεων, που προέρχεται από τις ΗΠΑ, έχει διαδοθεί και στις χώρες της Ευρώπης και στην χώρα μας, και πριν τις 01/11/2015, μέσω ειδικών διαδικτυακών κόμβων.
• Δεδομένου, ότι η νέα αυτή μορφή, είτε πρόκειται πράγματι για δραστηριότητα στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού (sharing economy), είτε υποκρύπτει ουσιαστικά εμπορική δραστηριότητα, παραμένει πλήρως αφορολόγητη, ενώ θέτει και θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού προς τα τουριστικά καταλύματα και, το κυριότερο, θέματα προστασίας καταναλωτή, και
• δεδομένου, ότι υπάρχουν στις πόλεις και τις τουριστικές περιοχές, πολίτες, που επιθυμούν να επωφεληθούν από την οικονομία του διαμοιρασμού, έχοντας, όμως, εξασφαλίσει, με ποιόν τρόπο θα δηλώνουν τις μισθώσεις και θα φορολογούνται, ώστε να είναι απόλυτα νόμιμοι, ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
-Για ποιόν λόγο δεν έχει ακόμη εκδοθεί το αναγκαίο νομοθετικό πλαίσιο για τις απελευθερωμένες πλέον τουριστικές μισθώσεις;
– Πώς θα εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των εκμισθωτών, όταν, όσοι πραγματοποιούν αστικές μισθώσεις τις δηλώνουν και φορολογούνται κανονικά, ενώ οι νέας μορφής τουριστικές μισθώσεις παραμένουν αφορολόγητες, την στιγμή, που το Δημόσιο αναγκάζεται να επιφέρει διάφορες περικοπές εισοδημάτων, στο πλαίσιο του μνημονίου;
-Και ακόμη, πώς εξασφαλίζεται, ότι οι εταιρείες με τους διαδικτυακούς κόμβους (ουσιαστικά διαδικτυακά τουριστικά γραφεία) θα φορολογούνται για το εισόδημα, που πραγματοποιούν στην Ελλάδα;
-Πώς θα εξασφαλιστεί, ότι τα μισθώματα, που καταβάλλονται κατά κανόνα στο εξωτερικό, θα εισάγονται στην Ελλάδα;
-Πώς θα εξασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτή τουρίστα και θα αποτραπεί η δυσφήμιση της χώρας από την χρήση από τουρίστες τυχόν ακατάλληλων ακινήτων, όταν τα εν λόγω ακίνητα δεν ελέγχονται;

«Η παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας από τον εκμισθωτή κατά την αστική εκμίσθωση ακινήτου (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη κ.λπ.) καθιστά το παραγόμενο εισόδημα ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο υπόκειται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας του Υπουργείου Οικονομικών»

Στην σχετική απάντηση των αρμοδίων Υπουργείων αναφέρονται τα εξής:
«Ο ιδιοκτήτης ακινήτου, που φέρει τα χαρακτηριστικά και πληροί τις προδιαγραφές ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ), από την 1η Νοεμβρίου 2015, δεν υπόκειται σε υποχρέωση εφοδιασμού με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας. Το ίδιο ισχύει και για τα ακίνητα, που φέρουν τα χαρακτηριστικά και πληρούν τις προδιαγραφές αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, με την επιφύλαξη των όσων ορίζονται στο άρθρο 46 του Ν. 4179/2013 (Α’ 175) περί τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων και κατοικιών. Σε όλες τις ως άνω περιγραφείσες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης δύναται, πλέον, να προβαίνει ελεύθερα, ακόμα και για βραχυχρόνιο διάστημα, στην αστική μίσθωση του ακινήτου του.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι βάσει των άρθρων 21, 39 και 40 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), καθώς και βάσει της υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1069/23.3.2015 ερμηνευτικής εγκυκλίου, η παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας από τον εκμισθωτή κατά την αστική εκμίσθωση ακινήτου (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη κ.λπ.) καθιστά το παραγόμενο εισόδημα ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο υπόκειται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας του Υπουργείου Οικονομικών [στο ερώτημα πώς θα δηλωθεί αυτό το εισόδημα όταν ο μισθωτής είναι αλλοδαπός που δεν έχει ΑΦΜ, απάντηση φαίνεται καταρχάς να δίνει η ΠΟΛ.1230/14.10.2015].

«Για την περαιτέρω διευκρίνιση των ερωτημάτων, που άπτονται ειδικότερων ζητημάτων φορολόγησης εισοδήματος, φορολόγησης των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των peer-to-peer πλατφορμών αλλά και του φορολογικού τους ελέγχου, αρμόδιος φορέας είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων»

Η περαιτέρω διευκρίνιση των προϋποθέσεων, κάτω από τις οποίες, το εισόδημα, που θα προκύπτει από την εκμίσθωση του ακινήτου, θα φορολογείται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών) ή ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία, αναμένεται να δοθεί από την καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζεται ότι η κατάργηση του χρονικού ορίου των 30 ημερών για το χαρακτηρισμό μίας μίσθωσης ως «τουριστικής» δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την κατάργηση των ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) ως τουριστικών καταλυμάτων.
Συγκεκριμένα, ιδιώτης, που επιθυμεί να προβεί στην εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων ως τουριστικών καταλυμάτων του άρθρου 1 του Ν. 4276/2014 (Α’ 155) θα αδειοδοτείται από τις κατά τόπο αρμόδιες αδειοδοτικές και ελεγκτικές Αρχές, ήτοι τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ.), λαμβάνοντας το προβλεπόμενο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.). Επίσης, οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, που λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν.4179/2013 θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν υπό αυτό το καθεστώς, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Τέλος, επισημαίνεται, ότι για την περαιτέρω διευκρίνιση των λοιπών ερωτημάτων, που άπτονται ειδικότερων ζητημάτων φορολόγησης εισοδήματος, φορολόγησης των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των peer-to-peer πλατφορμών αλλά και φορολογικού ελέγχου των εν λόγω δραστηριοτήτων, αρμόδιος φορέας να απαντήσει σχετικά είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δεδομένου, ότι τα πάσης φύσεως ζητήματα φορολογικής πολιτικής εμπίπτουν στη ρυθμιστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, φορέας στον οποίο επίσης απευθύνεται η παρούσα ερώτηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ