Φωτογραφία αρχείου (c) ellinikignomi

Aγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητές συμπατριώτισσες,

με την κοινή μας ανακοίνωση θέλουμε να επισημάνουμε τη μεγάλη σημασία που έχει για μας η συμμετοχή των Ελλήνων στις Δημοτικές Εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στις 13. Σεπτεμβρίου 2020.

Είναι ευχάριστο, που ως ευρωπαίοι πολίτες μπορούμε να συμμετέχουμε ισότιμα στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν την ημέρα αυτή. Επίσης χαιρόμαστε, που σε πολλές πόλεις του κρατιδίου μας, όπως στο Burscheid, Düsseldorf, Dortmund, Ηerford, Köln, Leverkusen, Lüdenscheid, Wuppertal, Schwalmtal, Siegburg, Solingen καθώς και σε άλλες πόλεις έχουμε υποψήφιες και υποψήφιους ελληνικής καταγωγής.

Η ελληνική παροικία του κρατιδίου μας είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η ελληνική παρουσία και επιρροή στον πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό τομέα είναι εμφανής και τονίζεται σε κάθε ευκαιρία και από τους επίσημους γερμανικούς φορείς.
Οι εκλογές αυτές είναι ευκαιρία, να γίνει αισθητή αυτή η παρουσία και στον πολιτικό τομέα. Το γεγονός ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες που κατοικούν στο κρατίδιο, ανεξαρτήτως αν κατέχουν ή όχι την γερμανική υπηκοότητα, προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία. Μέσω μιας μαζικής συμμετοχής Έλλήνων μπαίνουν οι βάσεις για μια δυναμικότερη εκπροσώπηση των θέσεων και αναγκών της ελληνικής παροικίας στην περιοχή. Επομένως έχει μεγάλη βαρύτητα η συμμετοχή μας στις εκλογές, ανεξαρτήτως παράταξης.

Η διοίκηση των δήμων θα στείλει τις επόμενες ημέρες ή ήδη έχει στείλει σε όλους μας επιστολή ή ειδοποιητήρια κάρτα, η οποία μας πληροφορεί:
– για την εκλογική διαδικασία και
– για το εκλογικό τμήμα, στο οποίο μπορούμε να ψηφίσουμε.

Με αυτήν την ειδοποιητήρια κάρτα. αφού τη συμπληρώσουμε με τα προσωπικά μας στοιχεία και την υπογράψουμε, μπορούμε να ζητήσουμε να μας στείλουν στο σπίτι όλα τα ψηφοδέλτια, ώστε να μπορούμε να ψηφίσουμε με επιστολή, αν π.χ. βρισκόμαστε σε ταξίδι, και έτσι δεν θα χρειαστεί να πάμε στις 13 Σεπτεμβρίου στο εκλογικό τμήμα. Αν μέχρι τις 23 Αυγούστου δεν λάβετε επιστολή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ειδική υπηρεσία των εκλογών Wahlamt για να εξεταστεί, αν είστε γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Όσον αφορά στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες οφείλουμε να γνωρίζουμε τα εξής:
Στις Δημοτικές Εκλογές αποφασίζουμε καταρχήν με την ψήφο μας ποιος Δήμαρχος θα διοικήσει την πόλη μας ή την περιοχή μας (Landkreis) τα επόμενα 5 χρόνια.
2. Εκτός από τον Δήμαρχο ψηφίζουμε επίσης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης καθώς και των Τοπικών Συμβουλίων.
3. Σε αυτές τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις έχουν δικαίωμα ψήφου, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει την ημέρα των εκλογών το 16ο έτος της ηλικίας τους και μένουν 16 ημέρες πριν τις εκλογές στο δήμο τους. Και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις η ψήφος μας είναι απαραίτητη.
4. Στις 13 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε επίσης και για το Συμβούλιο Ένσωμάτωσης (Integrationsrat), όπου και σ΄ αυτό είναι σημαντική η ψήφος μας.
Είναι σημαντικό να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, το οποίο εθνικότητες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το έχουν και παλεύουν να το αποκτήσουν.

Aγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητές συμπατριώτισσες,
ενημερωθείτε στην πόλη σας, αν έχετε ερωτήσεις
κάντε χρήση του εκλογικού σας δικαιώματος και
ψηφίστε το κόμμα της προτίμησής σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δημητρίου Κωνσταντίνος

Ομοσπονδία Eλληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ)

Αλέξιος Θεοδώρου

Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας

Χρίστος Γιαξίδης

Εταιρεία Ελλήνων Επιστημόνων  Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας

Iωάννα Ζαχαράκη

Δίκτυο Ελληνικών Φορέων

Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών

Φαίδων Κοτσαμπόπουλος

Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός
Σύνδεσμος – DHW

Kandidatinnen und Kandidaten griechischer Herkunft: Kommunalwahlen 2020 in NRW Υποψήφιες και υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία

1. Argyrios Papasoglou Burscheid, Ratsmitglied CDU
2. Gesthimani Demirtzoglou, Lüdenscheid, Ratsmitglied CDU
3. Emmanouel Daskalakis Dortmund, Ratsmitglied CDU
4. Emmanuel Katsougris Dortmund, Bezirksvertretung CDU Ratsmitglied
5. Jannis Vatalis Düsseldorf, Ratsmitglied SPD
6. Anna Kiourtsidou Düsseldorf, Ratsmitglied SPD
7. Chris Dimitrakopoulos, Ratsmitglied FDP
8.Vassilios Pavegos Köln, Ratsmitglied CDU
9. Charalambos Georgiou Leverkusen, Ratsmitglied CDU
10. Dimitrios Axourgos Bürgermeister, Spitzenkandidat fürs Ruhrparlament, SPD im Kreis Unna
11. Zoe Niomanaki, Schwalmtal, Ratsmitglied Bündnis 90 die Grünen
12. Lasaros Tsapanidis Siegburg, Ratsmitglied CDU
13. Ioanna Zacharaki Solingen, Ratsmitglied SPD
14. Georgina Manfredi Wuppertal, Ratsmitglied LINKE
15. Ioannis Stergiopoulos Wuppertal, Ratsmitglied SPD
16. Panagiotis Paschalis Wuppertal Oberbürgermeister