(Φωτο: Δώρος Παρτασίδης)

Τη φιλοκύπρια βουλευτή βορείου Λονδίνου του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Βίλιερς ενημέρωσε για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών λύσης στο Κυπριακό ο Ύπατος Αρμοστής στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής.

Μετά από τη συνάντηση η κα Βίλιερς δήλωσε ότι είναι «τραγικό» 45 χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή η Κύπρος να παραμένει διαιρεμένη χώρα με διαιρεμένη πρωτεύουσα.

«Πιστεύω με σθένος ότι η επίτευξη μιας λύσης μετά από διαπραγμάτευση για να επανενωθεί το νησί είναι προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων. Έχω πολλές φορές μιλήσει επί του θέματος κατά τη θητεία μου ενώ εκπροσωπούσα το Μπάρνετ στο κοινοβούλιο. Αναγνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το Κυπριακό ζήτημα για πολλούς Βρετανοκύπριους ψηφοφόρους της περιφέρειάς μου και το έχω εγείρει με τρεις διαδοχικούς πρωθυπουργούς, τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τερέζα Μέι και τον Μπόρις Τζόνσον», συνέχισε η Βρετανή βουλευτής.

Εξέφρασε την ευχαρίστησή της για τη συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή και την ενημέρωση που έλαβε, εκφράζοντας την ελπίδα η τριμερής του Βερολίνου να οδηγήσει σε επανέναρξη των συνομιλιών λύσης.

«Χαιρετίζω τις προσπάθειες που γίνονται από τον πρόεδρο Αναστασιάδη για να σημειωθεί πρόοδος και να επαναρχίσουν επίσημες συνομιλίες. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό τα Ηνωμένα Έθνη να τις υποστηρίξει και να τις διευκολύνει», πρόσθεσε η κα Βίλιερς.

Δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένη από τα όσα άκουσε από τον κ. Κακουρή για το θετικό ρόλο που παίζει η Κύπρος στην προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα σε χώρες της Μέσης Ανατολής. «Η Κύπρος είναι ένας σημαντικός φάρος σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», σχολίασε η βουλευτής.

Δεσμεύθηκε, επίσης, εκ νέου να στηρίξει την ελευθερία και την επανένωση της Κύπρου εφόσον επανεκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Andreas TambouridesΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ