-Αναμένονται οργανωμένες αντιδράσεις των πολιτών, ενώ όσοι αρνηθούν να επιταχθούν τα σπίτια τους, απειλούνται με ποινικες κυρώσεις και φυλάκιση!

Έντονες αντιδράσεις και σοκ προκαλούν στην ιταλική Κοινή Γνώμη δηλώσεις του Ιταλού Υπουργού Εσωτερικών, Angelino Alfano, στις οποίες φέρεται να ανέφερε, ότι το ιταλικό κράτος θα προχωρήσει σε επιτάξεις σπιτιών στην Ιταλία, προκειμένου να στεγασθούν σε αυτά πρόσφυγες και μετανάστες και ότι όσοι αντιδράσουν σε αυτό θα αντιμετωπίσουν ποινικές κυρώσεις!
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των Ιταλων πολιτών, κάτι, που δεν έχει ξανασυμβεί στην χώρα από την εποχή της φασιστικής Δικτατορίας του Μπενίτο Μουσολίνι και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! ITALIA
Όπως, συγκεκριμένα, τονίζεται σε σχετικά δημοσιεύματα, ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών απείλησε με ποινικές κυρώσεις, που φθάνουν μέχρι και την επιβολή ποινής φυλάκισης, σε όσους ιδιοκτήτες σπιτιών αρνηθούν να συμμορφωθούν με την επίτσξη των σπιτιών τους και αντιδράσουν σε αυτή!
Αν και η είδηση αυτή μοιαζει απίστευτη, εντούτοις είναι αληθινή και την μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος. Μάλιστα, οι έγκριτες ιταλικές εφημερίδες ‘»ilGiornale» και «l’Opinione» αναφέρουν, πως η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα αρχίσει μετά τις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά το δημοψήφισμα στην Ιταλία, προκειμένου να μην επηρεαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από τις διαμαρτυρίες των πολιτών!

«Οι ιταλικές Αρχές και οι Μυστικές Υπηρεσίες της χωρας έχουν φτιάξει μια λίστα, με τις πόλεις και τις περιοχές, όπου είναι πιθανή η οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων από τους πολίτες»!

Ήδη, όμως, σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά προηγείται με διαφορά το «όχι» στην πρόταση αναθεώρησης του ιταλικού Συντάγματος, που προτείνει στον ιταλικό λαό ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, κάτι, που θα σημάνει και το τέλος της Κυβέρνησής του, αλλά και κάτι, που μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ!
Σημειώνεται, ότι τον Ιταλό Υπουργό Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, τον προβληματίζει ιδιαίτερα το ενδεχόμενο να σημειωθούν μαζικές κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις πολιτών, που θα αντιδράσουν στο μέτρο, που εξήγγειλε, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα, που συνέβησαν, όταν ένα ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Verona επιτάχθηκε από τις Αρχές για να τοποθετηθούν μέσα σε αυτό 15 πρόσφυγες. Τα ιταλικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στα γεγονότα αυτά, βάζοντας σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένη να λάβει από τώρα μέτρα αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι ιταλικές Αρχές και οι Μυστικές Υπηρεσίες της χωρας έχουν φτιάξει μια λίστα, με τις πόλεις και τις περιοχές, όπου είναι πιθανή η οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων από τους πολίτες.

«Το ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών απειλεί, ότι θα βάζει φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες, όποιον δεν είναι σύμφωνος και αντιδράσει»!

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «l’Opinione», που επικαλείται πηγές του ιταλικού Υπουγείου Εσωτερικών, ο στόχος είναι η ετοιμότητα λήψεως δραστικών μέτρων κατά των πολιτών, που θα αντισταθούν στην παράδοση των οικιών τους στους μετανάστες!
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, «οι Μυστικές Υπηρεσίες ήδη έχουν ενημερώσει την Κυβέρνηση, για πιθανές διαδηλώσεις από την πλευρά των Ιταλών πολιτών, που δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν, να επιταχθούν τα ακίνητά τους!
«Αυτό σημαίνει, ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης και της μικρής διάθεσης των Ιταλών να συνεργαστούν, το ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών θα βάζει φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες, όποιον δεν είναι σύμφωνος και αντιδρά», τονίζει η εφημερίδα, που σημειώνει ακόμη, ότι οι επιτάξεις δεν θα αποζημιωθούν και ότι οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους! «Μπορούν να καταφύγουν στην δικαιοσύνη, αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά και θα οδηγήσει σε μεγάλες εκπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιταλικό δημοσίευμα