Ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια ακραία προσφυγική κρίση, στην περίπτωση, που η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες, που έχει στο έδαφός της!
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφμερίδας «Express», που βασίζεται σε σχετική είδηση του σερβικού Τύπου, η Σερβία προετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα δικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, στην περίπτωση, κατά την οποία η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες, που έχει στο έδαφός της!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, η Σερβία προχώρησε στην απόφαση αυτή, καθώς πληροφορήθηκε το μυστικό σχέδιο, που έχουν καταστρώσει οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που περιλαμβάνει κατασκευή φραχτών για την προστασία τους.serbia
Το σερβικό σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα με τις ευρωπαϊκές χώρες- Βουλγαρία, Κροατία και Ουγγαρία και κατά μήκος των συνόρων της με το Νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, μέσω του οποίου μπορούν να διεισδύσουν πρόσφυγες από την Ελλάδα, την χώρα, που είναι ο πρώτος στόχος των προσφύγων.

«Αντί οι Βρυξέλλες να πολεμήσουν τις δηλώσεις-απειλές του Ερντογάν, κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο -σαν την στρουθοκάμηλο- και δείχνουν στον ευρωπαϊκό κόσμο, ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη να αντιμετωπίσει την κρίση»!

Η εφημερίδα «Express» επισημαίνει, ότι τουλάχιστον 1.000 μετανάστες βρίσκονται σήμερα στους δρόμους του Βελιγραδίου και προσπαθούν να επιβιώσουν, ενώ ο συνολικός αριθμός τους στην Σερβία φθάνει περίπου στα 5.200 άτομα.
Εξάλλου, ο σερβικός ραδιοφωνικός σταθμός «Radio B 92″ ισχυρίζεται, ότι η Σερβία αποτελεί ένα σημαντικό σημείο διέλευσης των μεταναστών από την Ελλάδα προς την Γερμανία και την Σουηδία και ότι πρέπει μόνη της να ασχοληθεί με τα προβλήματά της.
Αλλά και η σερβική εφημερίδα ‘Kurir’ ανέφερε σε άρθρο της, ότι ο αρχηγός του Σερβικού Λαϊκού Κόμματος, Νέναντ Πόποβιτς, είπε, ότι «αντί οι Βρυξέλλες να πολεμήσουν τις δηλώσεις-απειλές του Ερντογάν, κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο -σαν την στρουθοκάμηλο- και δείχνουν στον ευρωπαϊκό κόσμο, ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη να αντιμετωπίσει την κρίση».