(c)ellinikignomi

-Κατέκτησε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό εικονικής δίκης, νικώντας την αντίστοιχη ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι Έλληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν απέναντί τους εκπροσώπους από τα πιο φημισμένα Πανεπιστήμια στον κόσμο. Παρόλα αυτά, αυτοί έκλεψαν τις εντυπώσεις και βγήκαν νικητές στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης. simaia1Πρόκειται για τα τέσσερα παιδιά της ομάδας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που κατάφεραν να νικήσουν στον τελικό και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ,
Πρόκειται για την Περσεφόνη Βερνάδου, τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, τον Παναγιώτη Κυριακού και την Αννα Βεντουράτου, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό εικονικής δίκης για φοιτητές νομικής “Moot Court Competition”, που έγινε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στην Γενεύη της Ελβετίας.

Η ελληνική ομάδα πέρασε στην τελική φάση μαζί με τις ομάδες από 19 άλλα Πανεπιστήμια και στην τελική αναμέτρηση βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα του Χάρβαρντ, που νίκησε

Ο διαγωνισμός, που διεξήχθη εφέτος για 12η χρονιά, αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών.
Εφέτος το θέμα αφορούσε την διαφορά μεταξύ δύο κρατών- μελών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, που προέκυψε, λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης μετά από μία περίοδο ιδιωτικοποίησης χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στον διαγωνισμό μετείχαν 117 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης, βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα Πανεπιστήμια και στο τέλος βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα του Χάρβαρντ.

Οι νικητές πήραν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, ενώ είχαν και προτάσεις για εργασία από μεγάλες διεθνείς εταιρείες

Το εννεαμελές δικαστήριο- που απαρτιζόταν από υψηλόβαθμα στελέχη του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου και εγνωσμένης φήμης Καθηγητές Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου-, έδωσε την νίκη στην ελληνική ομάδα.
Για την επιτυχία τους οι φοιτητές πήραν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, ενώ είχαν και προτάσεις για εργασία από μεγάλες διεθνείς εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ