Στα εγκαίνια του λαογραφικού Μουσείου των Ηπειρωτών της Νέας Υόρκης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Τα εγκαίνια που παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, στελέχη των Ηπειρωτικών Οργανώσεων μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Ιωάννης Κατσίμπαρης, άρχισαν με τον καθιερωμένο Αγιασμό και ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί των παρευρισκομένων. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αναγέννηση» κ. Χρήστος Πανταζής.

Το Μουσείο προβάλει μεταξύ άλλων παραδοσιακές στολές και κεντήματα, γεωργικά εργαλεία, καθώς πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ο κ. Δήμου στην ομιλία του εξήρε την μοναδικότητα  και σπουδαιότητα του έργου, όχι μόνο για την ομογένεια της Νέας Υόρκης και γενικότερα της Αμερικής, αλλά και των Ηπειρωτών του Κόσμου.Συνεχάρη όλους του παράγοντες που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του Μουσείου που αποτελεί στολίδι για τους απόδημους της Νέας Υόρκης γενικά και συμβάλλει στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και λαϊκής παράδοσης του τόπου μας.

Ο κ. Δήμου, κλείνοντας την ομιλία του, προέτρεψε την ηγεσία του συλλόγου να προχωρήσουν σε συνεργασίες με σχολεία και κολλέγια για να προβληθεί το έργο του Μουσείου και στις νεότερες γενιές των Αμερικανών

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ