-Πιθανό το ξέσπασμα ενός νέου αιματηρού πραξικοπήματος εναντίον του Προεδρου Ερντογάν, η έκβαση του οποίου μπορεί να φέρει την πτώση του!
-Γιατί πιστεύουν πολλοί αναλυτές, ότι η Τουρκία οδεύει σε αποσύνθεση.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και η κατάσταση αυτή την καθιστά ολοένα και πιό επικίνδυνη και απρόβλεπτη! Ιδιαίτερα απέναντι στην χώρα μας, καθώς δεν θα διστάσει να «εξάγει» το μεγάλο της πρόβλημα, δημιουργώντας αιτίες πολέμου με την Ελλάδα, που θα οδηγήσουν σε ελληνοτουρκική σύρραξη στο Αιγαίο ή και στην Θράκη!
Αυτό εκτιμούν έγκυροι διεθνείς αναλυτές, που βλέπουν, ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την οποία ουσιαστικά επέβαλε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στην χώρα του, αποτελεί ακόμη μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να ελέγξει την κατάσταση με δικτατορικές μεθόδους και να παραμείνει στην εξουσία. Όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον ιδιο και τους υποστηρικτές του, καθώς όλα είναι ακόμη ρευστά, παρά το ότι κατόρθωσε να κερδίσει τον «α’ γύρο» στον αγώνα του εναντίον των πραξικοπηματιών.

Τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση ενός δεύτερου, πιό αιματηρού, πραξικοπήματος εναντίον του Προεδρου Ερντογάν, η έκβαση του οποίου μπορεί να φέρει την πτώση του

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση ενός δεύτερου, πιό αιματηρού, πραξικοπήματος εναντίον του, η έκβαση του οποίου μπορεί να φέρει την πτώση του και, ίσως, την αρχή του τέλους για την Τουρκία , έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα!
Οι αναλυτές επισημαίνουν, ότι οι κυριότεροι λόγοι, για τους οποίους η γειτονική μας χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα αποσύνθεσης, είναι οι εξής:
-Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν εμπιστεύεται τις δυνάμεις της χώρας και εδώ και ημέρες έχει στηριχθεί σε συγκεκριμένη μονάδα στρατού, μεριδα Αστυνομίας και στους «γκρίζους λύκους». Από μόνος του διατηρεί αποστάσεις από το σύνολο των αξιωματικών του στρατού, επειδή δεν τους εμπιστεύεται.

Ο Ερντογάν πολώνει και διχάζει με εκκαθαρίσεις σε μαζικό επίπεδο, ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι πλεον διχασμένες

-Ο Τούρκος Πρόεδρος πολώνει και διχάζει με εκκαθαρίσεις σε μαζικό επίπεδο.
-Οι αναφορές για πολεμικά μέσα, που δεν απαντούν και δεν συμμορφώνονται στις διαταγές της σημερινής στρατιωτικής ηγεσίας, πολλαπλασιάζονται. Πρόκειται για τα «χαμένα» πολεμικά πλοία, ελικόπτερα, αεροσκάφη κλπ., που αναφέρουν τα ΜΜΕ, τα οποία δείχνουν, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι διχασμένες και τα οποία αποτελούν άμεση απειλή για το καθεστώς Ερντογάν.
-Οι Κούρδοι ανέφεραν, πως ζητούν εκλογές και δεν στηρίζουν το ΑΚΡ (το κόμμα του Ερντογάν)
-Ο θανάσιμος εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν, Φετχουλάχ Γκιουλέν είπε από τις ΗΠΑ, όπου ζεί, πως δεν έχει πρόβλημα να πάει στην Τουρκία για να δικαστεί. Βεβαια, η παρουσία του σίγουρα θα διχάσει ακόμα περισσότερο την Τουρκία και αυτό το ξέρει και ο ίδιος του

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. πήραν άμεσα αποστάσεις από τις πρακτικές και τις τακτικές του Ερντογάν και απειλούν τον Τούρκο Πρόεδρο και την χώρα του με απομόνωση

-Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. πήραν άμεσα αποστάσεις από τις πρακτικές και τις τακτικές του Ερντογάν και απειλούν τον Τούρκο Πρόεδρο και την χώρα του με απομόνωση.
-Το γειτονικό στην Τουρκία Ιράν εξοπλίζει την Χεζμπολάχ και ενισχύει τις Συριακές δυνάμεις του Άσσαντ, δημιουργώντας
μεγαλύτερη εστία έντασης στην περιοχή, σε μια εποχή που ο τουρκικός στρατός διχάζεται.
-Οι ΗΠΑ, δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών, Τζων Κέρυ, απειλεί με μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, αν ο Ερντογάν συνεχίσει τις ίδιες τακτικές του.
-Η Οικονομία της Τουρκίας παραπαίει και βυθίζεται, η τουρκική λίρα κατρακυλά στις διεθνείς αγορές, πολλά κεφάλαια επενδυτών φεύγουν εσπευσμένα από την χώρα και ο τουρισμός εκμηδενίζεται, βυθίζοντας όλους τους επαγγελματικούς κλάδους του τουρισμού σε απόγνωση.
-Η παρουσία Ισλαμιστικών οργανώσεων στην χώρα φανατίζει και διχάζει ακόμα περισσότερο τον λαό.

TOURKIA