Στέφαν Λεβέν, Πρωθυπουργός της Σουηδίας: «Η κοινή ευθύνη των Ευρωπαίων είναι στοιχείο-κλειδί για το προσφυγικό ζήτημα»

Όπως ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των κρατών-μελών της Ε.Ε. το νέο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται «WiFi4EU», που θα παρέχει πρόσβαση σε ασφαλή σύνδεση υψηλής ταχύτητας σε τουλάχιστον 6.000 τοπικές κοινότητες σε όλη την Ε.Ε. έως το 2020

– «Δεν διαφαίνεται στην Ευρώπη η ψυχραιμία αλλά και η συνοχή για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Η διευθέτηση της συνεχιζόμενης μεταναστευτικής κρίσης πρέπει να επιτευχθεί από κοινού, να συμφωνηθεί στο επίπεδο της ΕΕ», τόνισε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν.
«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε, αφού, σε τελευταία ανάλυση, το ζήτημα είναι η κοινή ευθύνη. Εάν μοιραστούμε τις ευθύνες, μπορούμε να το χειριστούμε», επέμεινε ο κ. Λεβέν κατά την διάρκεια συνέντευξης, που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Euronews».
Δεν αρκεί να προσφέρεται στους πρόσφυγες καταφύγιο, η εκπαίδευση και η απασχόληση είναι ζητήματα, που η Ευρώπη πρέπει επίσης να χειριστεί με σωστό τρόπο, σημείωσε ακόμη ο Σουηδός Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του.
Τα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν πρόσφατα, αποτελούν συνέπειες της ευρωπαϊκής αποτυχίας να αντιμετωπιστεί επαρκώς και από κοινού η κρίση, καθώς «δεν διαφαίνεται στην Ευρώπη»» η ψυχραιμία αλλά και η συνοχή για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο, ανέφερε ακόμη ο κ. Λεβέν.

Drapeaux européens devant le Berlaymont