Αποστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποντιακού Συλλόγου Ντίσελντορφ „Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ“, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Ηλία Τ. Μαυρίδη και τα μέλη του Συμβουλίου, κα. Μαρία Μανδίκου και κα. Αναστασία Τσολακίδου, επισκέφθηκε τη Μόσχα από της 26 μέχρι της 29 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας κύριο Χρήστο Ταχτσίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η αποστολή έλαβε μέρος στη μεγάλη εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας. Στα πλαίσια αυτής εδραιώθηκε ο απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης επίσκεψης με τις δυο πλευρές να μεριμνούν τις λεπτομέρειες για το οργανωτικό κομμάτι της αδελφοποίησής τους.

Αυτή θα λάβει χώρα επισήμως στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια του Ποντιακού Συλλόγου „Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ“ οι οποίες θα τελεστούν υπό την αιγίδα του Δημάρχου της πόλης του Ντίσελντορφ, κ. Thomas Geisel και Υπουργείου Εξωτερικών Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Η αποστολή του Ξενιτέα συναντήθηκε επίσης με μια σειρά επιφανών επιχειρηματιών ελληνικής καταγωγής καθώς και ανθρώπων των γραμμάτων και της κουλτούρας οι οποίοι χαίρουν θαυμασμού και εκτίμησης της ρωσικής κοινωνίας. Κλείνοντας ευχαριστούμε τα αδέρφια μας στη Μόσχα για την θερμή φιλοξενία και αγάπη που μας χάρισαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας.

Επίσης πρέπει να αναφερθούμε στην κα. Ίννα Σεφφ η οποία φρόντισε λεπτομερώς την οργάνωση και τον συντονισμό του ταξιδιού αυτού. Τέλος δεν θέλουμε να παραλείψουμε τον προσωπικό μας ξεναγό κ. Θρασύβουλο Ευτυχίδη, ο οποίος μας παρουσίασε την ομορφιά της πόλης της Μόσχας.

Με Τιμή

Ηλίας T. Μαυρίδης

Πρόεδρος

Παρασκευάς Λαβασάς

Γραμματέας