Με την παρουσίαση στην Άρτα πατρίδα του ενός εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας του Νικολάου Σκουφά, ολοκληρώνεται ο κύκλος των περιοδειών του αφιερώματος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης που υλοποιήθηκε με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και τη συμβολή της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το μουσικό-λογοτεχνικό και ιστορικό αφιέρωμα γνώρισε την αποδοχή και την επιβράβευση όπου παρουσιάσθηκε. Περιόδευσε από τον Απρίλιο του 2014 έως πρόσφατα. Στην Παλαιά Βουλή των Αθηνών, στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης για το συνέδριο των εθνοευεργετών, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και στα «Ελευθέρια» της Κατερίνης.2. ESTIA

Η εκδήλωση διανθίζεται από χορωδιακά ακούσματα, από παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια, από απαγγελίες ποιημάτων και από αφηγηματική ιστορική αναφορά στα γεγονότα της εποχής.

Η διαδρομή του αφιερώματος θα ολοκληρώσει τις εμφανίσεις με τελευταίο σταθμό την Αρτα, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, μιας και η πόλη της Ηπείρου είναι η πατρίδα του Νικολάου Σκουφά, πρωταρχικού και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας.

Η εκδήλωση θα παρουσιασθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις 19:30 στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ, με διοργανωτές την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ