Η κα. Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά και Πρόεδρος της Stavros Daifas Maritime Corporation S.A. ,I Jitrois ,η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Ε.Ι.Π.Δ.και του Euro American Women's council των ΗΠΑ,κυρία Ada Ηλιοπούλου, η Chantal Thomass και ο Αντιπρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κ. Γιώργος Αλεξανδράτος (Apollonia Lines S.A.)

Καλεσμένοι της Ada Ηλιοπούλου, Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και Πρεσβείρας του Euro American Women’s council των ΗΠΑ.

Η πρέσβειρα καλής θελήσεως του  Ελληνικού  Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, κυρία Ada Ηλιοπούλου και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας σε συνεργασία με το ξενοδοχείο St. George Lycabettus κάλεσαν στην Αθήνα τους θρύλους της γαλλικής Μόδας σε παγκόσμιο  επίπεδο, Chantal Thomass και Jean-Claude Jitrois.

Οι δύο σχεδιαστές εδώ και δύο χρόνια συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην ατομικη δράση της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως, κυρίας Ada Ηλιοπούλου για την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό,στην οποία συμμετέχουν και πολλοί διασημοι Οίκοι Μοδας, όπως ο Miyake,η Schiaparelli,η Chopard,ο Stephane Rolland που προσφάτως συμμετείχε με ρούχο του στο βίντεο κλιπ της Beyoncé στο Λούβρο με τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Την Chantal Thomass βράβευσε ο Αντιπρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κ. Γιώργος Αλεξανδράτος (Apollonia Lines S.A.)
Με αφορμή αυτή την δράση της κυριας Ηλιοπούλου,το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας εγκαινιάζει τον κύκλο διαπολιτισμικων διαλόγων με τις διάσημες προσωπικότητες που συμμετέχουν στην δράση της Πρεσβειρας Καλης θελησεως υπέρ της Ελλάδας.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε με την δημοσιογραφική της ιδιότητα η Πρέσβειρα Καλής Θελησεως, κυρία Ada Ηλιοπούλου και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, κύριος Πέτρος Καψάσκης και η ιδιοκτήτρια  του St.George Lycabettus, κα. Ειρήνη Βασιλοπούλου.

Οι δύο διάσημοι σχεδιαστές τιμήθηκαν από την Πρεσβειρα καλης θελησεως και το Ε.Ι.Π.Δ. με το Βραβείο Αριστείας για την συνολική τους προσφορά στον Πολιτισμό, στην Μόδα και στις Τέχνες αλλά και για τον φιλελληνισμό τους. Την Chantal Thomass βράβευσε ο Αντιπρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κ. Γιώργος Αλεξανδράτος (Apollonia Lines S.A.) και τον Jean-Claude Jitrois βράβευσε η κα. Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά και Πρόεδρος της Stavros Daifas Maritime Corporation S.A.

Ο Jitrois με το βραβείο του Ε.Ι.Π.Δ. Ανάμεσα σε μοντέλα που φορούν τις δημιουργιες που εμπνεύστηκε από την Ελλάδα.

Το βραβείο αριστείας σχεδιάστηκε από την κυρία Liana Vourakis.

Πέντε μοντέλα με δημιουργιες του Γάλλου σχεδιαστή Jitrois εμπνευσμένες από την Ελλάδα στάθηκαν σαν Καρυάτιδες πίσω του την ώρα που λάμβανε το βραβείο.Το make up και τα μαλλιά έκανε ο Σάκης Ισακιδης (Méphistophélès Productions Paris) και τα υποδήματα ήταν από τον Έλληνα σχεδιαστή Stathis Samantas.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Jitrois και η Chantal Thomass μαζί με την κυρία Τόνια Βασιλοπούλου έκοψαν την κορδέλα για τα εγκαίνια του δευτέρου ορόφου του St George Lycabettus που στα πλαίσια του πολιτιστικού τουρισμού σε συνεργασία με την κυρία Ηλιοπούλου μετατράπηκε σε Greek fashion floor που τιμα τους Έλληνες δημιουργους. Το κάθε δωμάτιο είναι αφιερωμένο σε κάποιον Έλληνα σχεδιαστή, όπως στην Σοφία Κοκοσαλάκη, στην  Μαίρη Κατράτζου, στον Γιάννη Τσεκλένη, στον Ντίμη Κρίτσα, στον Laskaris, στον Βασίλη Ζούλια, στην Εριφύλλη Νικολοπούλου, στην Ορσαλία Παρθένη, στον Paris Valtadoros, στον Δημήτρη Ντάσιο, στην Lena Katsanidou, στην Λουκία, στην Δάφνη Βαλέντε, την Χαρά Λεμπέση και πολλούς άλλους. Επίσης, δύο σουίτες είναι αφιερωμένες στην Anna Molinari και τον Pierre Cardin που ήταν τακτικός θαμώνας για χρόνια στο ξενοδοχείο.

Γελη Αγγελοπουλου και Δρ.Φωφη Καμποσιορα

Τη σχεδίαση των δωματιων και σουιτών ανέλαβαν αποκλειστικά Έλληνες αρχιτέκτονες. Η Κατερίνα Ευθυμίου των «Positive+ Architects» για τα δωμάτια των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, των Ελλήνων Ζωγράφων και Φωτογράφων. Επίσης η Μαρία Παπατριανταφύλλου και η Omniview Design που εμπνεύστηκαν από τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Ακολούθησε δεξίωση στο Vertigo Pool Club στον 7ο οροφο του St George Lycabettus με θεα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό κάτω από τους ήχους του Duo Violins,Δημήτρη Ισαρη και Γιώργο Γαϊτάνο,οι οποίοι συνδύασαν εξαιρετικά ελληνικά κλασικά κομμάτια με αγαπημένους γαλλικούς ήχους.
Η διοργάνωση της βραδιάς έγινε από την κυρία Ada Ηλιοπούλου και το Mephistopheles Productions Παρισιού,που ανέλαβαν και το μεγαλύτερο χορηγικό μέρος αυτής της εκδήλωσης.

Η κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου,οι Πρέσβειρες Βραζιλίας,Βελγίου και Αφραγιστάν

Αναμεσα στους σημαντικούς καλεσμένους ήταν οι Πρεσβειρες του Βελγιου,της Χιλης,της Βραζιλιας, του Αφγανιστάν η κ.Γελη Αγγελοπουλου και η Δρ.Φωφη Καμποσιορα ,η Αλεξια Στέλλα Μάτζαρη με την μητέρα της κ. Νενα Παπαμανωλοπουλου,η Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews με τον David Andrews και την Μαριλια Βαζαιου ,ο Πρόεδρος του lifeline Δρ Ζησης Μπουκουβαλας και η Δρ Αλκ.Πρινου ,ο Χρυσανθος Πάνας,η Λολα και η Ελγκα Νταιφα, ο Αρσενης Βιλβιριδης με την σύζυγο του,ο Μανωλης Κονδυλης,η βραβευμένη στο Μονακό καλλιτεχνις Ιωάννα Ευθυμιου,η Σοφια Κουστα και η Ελενα Κουλαουζιδου, και πολλοί άλλοι!
Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα της Γαλλικης Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτουτου Αθηνών.

Κείμενο Ελένη Πολίτου.
Η Πρέσβειρα της Χιλής, η Πρέσβειρα Καλής Θέλησεως κυρία Ada Ηλιοπούλου, η Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη με την μητέρα της κ. Νένα Παπαμανωλοπούλου και η κυρία Δάφνη Αναστασίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Jitrois και η Chantal Thomass κόβουν την κορδέλα με την Τόνια Βασιλοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ντομένικα Τσοπελογιάννη(Tsopelogiannis Group), Χρύσανθος Πάνας (Panas Group ),Ada Ηλιοπούλου, ο Πρόεδρος Life Line Hellas Δρ.Ζήσης Μπουκουβάλας, η Δρ.Άλκιστις Πρίνου και η κυρία Φωτεινή Ανδρουλάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ι.Π.Δ. Πέτρος Καψάσκης, η Λόλα Νταϊφά, ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Π.Δ. Μιχάλης Διακαντώνης και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Βαξεβανάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα duo Violins με την Chantal Thomass