Στη διαδικτυακή εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης που ήταν αφιερωμένη στην Ηπειρωτική Νεολαία  έλαβε μέρος το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και έλαβαν μέρος περισσότερα από 100 περίπου Ηπειρωτάκια όχι μόνο απ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσμονδίας Ευρώπης (ΠΟΕ) Δημήτρης Ντόκος, ο οποίος τόνισε μεταξύ των άλλων η εκδήλωση αυτό είναι το πρώτο βήμα για συντονιστικό όργανου Ηπειρωτικής Νεολαίας.

Την διαδικτυακή εκδήλωση μας, τίμησαν με την συμμετοχή τους ο γενικόςγραμματέαςδημόσιαςδιπλωματίας και απόδημουελληνισμού κ. ΙωάννηςΧρυσουλάκης, η γενική πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου του Düsseldorfκ.Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. ΧρυσόστομοςΔήμου, ο αντιπρόεδρος του ΠΣΗΕ και μέλος στο Δ.Σ. της ΠΟΕ κ. ΕλευθέριοςΔημητρίου και ο επίτιμοςπρόεδρος της Π.Ο.Ε. και νυν γεν. γραμμ. του ΠΣΗΕ κ. Σπύρος Κωσταδήμας, οι οποίοι στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν, εξεδήλωσαν τον θαυμασμό τους και συνεχάρησαντο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για τις νέες ιδέες και νέο τρόπο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί. Ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Δήμου τόνισε ακόμη ότι: «…αποτελεί μονόδρομο η ένταξη της νεολαίας στο οργανωτικό γίγνεσθαι των Ηπειρωτικών συλλόγων. Πρέπει να προωθήσουμε όλοι μαζί ένα ενεργό διάλογο με τη νεολαία στοχεύοντας  στην από κοινού ανάπτυξη καίριων θεμάτων που σχετίζονται με τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των ομογενειακών οργανώσεων και της μετεξέλιξής των.»

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ Νίκος Σταμάτης, Ογεν. γραμματέας Θωμάς Γκίνης, ο υπεύθυνος νεολαίας Δημήτρης Οικονόμου, η γραμματέας Χριστίνα Πάκου, οπεριφ. Β. Γερμανίας Βασίλειος Ντάφλος , ο ταμίας Γεώργιος Κουτσοκέρης , η εκπαιδευτικός , Αλεξία Μυριούνη, η Αντιγόνη Φίλη πρώην αντιπεριφερειάρχης και η δημοτική σύμβουλος ΄Οφενμπαχ Ζαχαρούλα Μπέλου και άλλοι.

Κεντρικός ομιλητής ήταν, ο εκ των υπευθύνων και δάσκαλος του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας. Στην ομιλία του με θέμα: «Η Νεολαία των Ηπειρωτικών πολιτιστικών συλλόγων της Ευρώπης, ο «κρίκος» για το Μέλλον» παρουσίασε με απλό και εμπεριστατωμένο τρόπο τις θέσεις για τη λειτουργία των χορευτικών ομάδων. Εξάλλου η πολυετής  εμπειρία του στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών του δίδει αυτή τη δυνατότητα.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ