Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 έλαβε χώρα στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης η τελετή μεταβίβασης του Ησυχαστηρίου του Αγίου Νικολάου στο Ρέτβικ στην Ελληνορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας. Η τελετή έγινε μετά την Θ. Λειτουργία, που έλαβε χώρα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και Εξάρχου πάσης Σκανδιναβίας κ.Κλεόπα, που τέλεσε και το μνημόσυνο του μακαριστού ηγουμένου του Ησυχαστηρίου Γέροντος Ευσεβίου.souidia-3
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας ανέφερε, ότι “Πόθος μας διακαής και επιδίωξις μας είναι να αποτελέσει το υπό ίδρυσιν μοναστήρι τον πόλο έλξης Χριστιανών και μη, το πνευματικό κέντρο προσευχής, ασκήσεως και πνευματικής περισυλλογής των Ορθοδόξων αδελφών μας και των πέντε κρατών, που απαρτίζουν την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας. Θα χαίρεται και θα αναπαύεται η ψυχή του μακαριστού ιδρυτού του Ησυχαστηρίου, Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου Βίττη, το μνημόσυνο του οποίου τελέσαμε σήμερα. Η μεταβίβαση του Ησυχαστηρίου στην Ι. Μητρόπολη ήταν η ενδόμυχη επιθυμία του.”
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας ευχήθηκε, “όπως ο Κύριος μας οδηγεί στο ευλογημένο αυτό ασκητήριο αγνές ψυχές, οι οποίοι θα έχουν ζήλο μέσα τους, πνεύμα αυταπάρνησης και υπακοής, καθώς και βαθειά ευσέβεια, που θα εμπνέουν και θα καθοδηγούν τους ανθρώπους, οι οποίοι θα εισέρχονται την πύλη της μονής για συμπαράσταση πνευματική”.
Επίσης ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη της Αδελφότητος/Συλλόγου του Αγίου Νικολάου Ρέτβικ για την μέχρι τούδε αφοσίωση και προσφορά τους στην διατήρηση του Ησυχαστηρίου και την προβολή της πνευματικής διακονίας του μακαριστού Γέροντος Ευσεβίου. και τους παρακάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για την επίτευξη του ανωτέρω θεάρεστου σκοπού. Τέλος ζήτησε την ηθική και οικονομική συμπαράσταση όλων προς την επίτευξιν του ανώτερω σκοπού.
(πηγή: Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ