Τους ζητά να συγκεντρώσουν εκατομμύρια υπογραφών, οι οποίες θα σταλούν υπό μορφή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε., αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της να καταργήσει τον θεσμό, για χάρη των συμφώνων συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών!

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, διοργανώνεται σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας μας συλλογή υπογραφών στις ενορίες για την προστασία του θεσμού της οικογένειας, καθώς η Ε.Ε. ετοιμάζεται να καταργήσει τις ονομασίες «πατέρας» και «μητέρα», αντικαθιστώντας τις με τους όρους «γονέας Α» και «γονέας» Β», λόγω της εφαρμογής του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλόφιλων και της υιοθεσίας παιδιών από μερους τους!
Όπως επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, αυτό σημαίνει επίθεση σε βάρος της παραδοσιακής οικογένειας, αλλά και σε βάρος της ίδιας της θρησκείας μας, μιας και τα ακραία-αθεϊστικά στοιχεία θα φθάσουν μέχρι το σημείο να λένε, ότι η Παναγία δεν ήταν μητέρα του Ιησού, αλλά…γονέας Β!!!

Η Εκκλησία της Ελλαδος ζητά από τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς να δηλώσουν, ότι είναι υπέρμαχοι της παραδοσιακής οικογένειας και να συγκεντρώσουν εκατομμύρια υπογραφών, οι οποίες θα σταλούν υπό μορφή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. για τους σχεδιασμούς της!

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, προ αυτής της κατάστασης, που επιδιώκει να συντρίψει αξίες, ιδανικά, παραδόσεις και τα ιερά και όσια αυτού του λαού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.Ιερώνυμος, αλλά και η Ιερά Σύνοδος αποφάσισαν να συμβάλει και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών με τον τίτλο «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» να υπάρξει μια αντίδραση στα σχέδια της Ε.Ε. και μια πανευρωπαϊκή κίνηση των πολιτών υπέρ της προστασίας του θεσμού της παραδοσιακής οικογένειας και ζητούν από τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς να συγκεντρώσουν εκατομμύρια υπογραφές, οι οποίες θα σταλούν υπό μορφή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. για τους σχεδιασμούς της, αλλά και διαδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι ο ελληνικός λαός είναι υπέρμαχος της παραδοσιακής οικογένειας.arxiepiskopi_ktirio

Υπάρχει ο κίνδυνος, οι λέξεις «Πατέρας» και «Μητέρα» να εξαφανιστούν από τα δημόσια έγγραφα και να αντικατασταθούν από τους όρους «Γονέας Α» και «Γονέας Β» για χάρη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, με απώτερο σκοπό να σβήσει ο θεσμός της παραδοσιακής οικογένειας!

Η θέση της Εκκλησίας μας, είναι ότι η οικογένεια αποτελεί το βασικό, το πρωτογενές κύτταρο της κοινωνίας. Αν οι οικογένειες, που αποτελούν την κοινωνία, είναι υγιείς, τότε και η κοινωνία θα είναι υγιής και εύρωστη.
Η ελληνική οικογένεια, παρ’ ότι κρατιέται ακόμα σε ανώτερο επίπεδο, από την μέση ευρωπαϊκή, έχει επηρεαστεί από την γενικότερη κρίση και δεν έχει μείνει αλώβητη. Αυτό καταδεικνύεται από την τεράστια αύξηση των διαζυγίων και των μονογονεϊκών οικογενειών, την αύξηση των γεννήσεων εκτός γάμου και την καθιέρωση των συμφώνων συμβίωσης, και δη μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων, ως νέων μοντέλων συμβίωσης.
«Ίσως δεν είναι πολύ μακριά η εποχή, που οι τόσο όμορφες και περιεκτικές λέξεις «Πατέρας» και «Μητέρα» θα εξαφανιστούν από τα δημόσια έγγραφα και θα αντικατασταθούν από τους όρους «Γονέας Α» και «Γονέας Β» για χάρη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, με απώτερο σκοπό να σβήσει ο θεσμός της παραδοσιακής οικογένειας. Αυτό πρέπει να το εμποδίσουμε και να το προλάβουμε», αναφέρουν οι ίδιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δυνατότητα συμμετοχής στους απλούς πολίτες στην διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων ή κανονισμών, ενταγμένων στο ευρωπαϊκό Δίκαιο

Τονίζουν ακόμη, ότι «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι υπάρχουν πολλοί, που πιστεύουν στην υγιή οικογένεια, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη». Όπως επισημαίνουν οι κύκλοι αυτοί, «μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτών ανέλαβε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών με τον τίτλο «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά». Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών είναι μια θεσμοθετημένη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέχεται, έτσι, η δυνατότητα συμμετοχής στους απλούς πολίτες στην διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την πρωτοβουλία στηρίζει και η Εκκλησία μας. Σκοπός είναι η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων ή κανονισμών, ενταγμένων στο ευρωπαϊκό Δίκαιο. Για να υλοποιηθεί μια πρωτοβουλία και να φθάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρέπει να συλλεχθούν τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφές από 7 τουλάχιστον χώρες».

Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμφωνούν, ότι γάμος είναι η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και ότι η οικογένεια εδράζεται στον γάμο και στους απογόνους!

Όπως έγινε γνωστό, οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας, δηλαδή αυτοί που υπογράφουν, πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η επαλήθευση των δηλώσεων γίνεται από κάθε κράτος, στην βάση κάποιου δημοσίου εγγράφου, ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στοχεύει στην προστασία του θεσμού του γάμου και της οικογένειας. Αποσκοπεί σε έναν οριζόντιο εφαρμοστέο κανονισμό, ο οποίος θα ορίζει την έννοια του γάμου και της οικογένειας στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμφωνούν, ότι γάμος είναι η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και ότι η οικογένεια εδράζεται στον γάμο και στους απογόνους. Σκοπός του γάμου είναι η αλληλοβοήθεια και ολοκλήρωση των συζύγων, καθώς και η ανατροφή της επόμενης γενιάς. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μεγαλώνουν σε μια σταθερή οικογένεια αγάπης με τον πατέρα και την μητέρα.
Η κοινωνία έχει ανάγκη τον γάμο και την οικογένεια. Γι’ αυτό οι δύο αυτοί θεσμοί πρέπει να υποστηρίζονται.

Πως μπορεί κανείς στην Ελλάδα να υποστηρίξει την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία στήριξης του θεσμού της παραδοσιακής οικογένειας

Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στη Ελλάδα είναι η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος»(ΑΣΠΕ) και οι κατά τόπους Σύλλογοι Πολυτέκνων.
Σημειώνεται, ότι όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, μπορεί να το κάνει με τρεις τρόπους:
– Ο ένας είναι η δήλωση στήριξης και η υπογραφή ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας https://signatures.mumdadandkids.eu.
– Ο άλλος είναι η υπογραφή σε σχετικό έντυπο, που μπορεί να βρει κανείς στους Ιερούς Ναούς, σε κατά τόπους Συλλόγους Πολυτέκνων ή άλλους συνεργάτες.
– Αν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και εκτύπωσης, μπορεί να κατεβάσει κάποιος την σχετική φόρμα, και να συλλέξει υπογραφές από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορεί και στην συνέχεια να την αποστείλει ταχυδρομικώς στην διεύθυνση:ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Πλατεία Ελευθερίας 22, Τ.Κ.10553 Πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα.