Την Κύπρο επισκέπτεται ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, προσκεκλημένος για να λάβει μέρος στις αντικατοχικές εκδηλώσεις και μέρες μνήμης του Δήμου Μόρφου, του οποίου είναι επίτιμος Δημότης.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της Κοινότητας Αστρομερίτη και την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου και τους καλεσμένους Κοινοβουλευτικούς από την Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία.ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÓÉÏÕÖÁÓ

Με αφορμή αυτή την επίσκεψη του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πάλι στην Κύπρο, καλεσμένος ως επίτιμος δημότης της Μόρφου, στις εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν την πραγματική υπόσταση του Κυπριακού :

Την εισβολή, την κατοχή, τον εποικισμό. Αλλά και το αίτημα των εκτοπισμένων να γυρίσουν στα σπίτια τους και τα σπίτια των γονιών τους.

Συμβαίνει, τις τελευταίες μέρες, να είμαστε άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τη θρασύτητα της Άγκυρας. Αλλά και με την έμπρακτη αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στη θάλασσα.

Η ενότητα του Κυπριακού Ελληνισμού, η συνεννόηση μεταξύ όλων πολιτικών δυνάμεων, η σύνθεση απόψεων και η συνένωση δυνάμεων δίνουν την καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις.

Ενωμένοι διεκδικούμε, ταυτόχρονα, μια λειτουργική και βιώσιμη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή λύση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ