(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

– Με Ειδικό Δικαστήριο προειδοποίησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, εαν δεν αλλάξει η διάταξη για την παραχώρηση της περιουσίας του δημοσίου στο νέο Ταμείο Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων για 99 έτη!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Στην ομολογία, ότι 500.000 νοικοκυριά θα πληρώσουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ, απ’ ότι πλήρωναν έως τώρα, προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην Βουλή. Ο Αναπληρωτής Υπουργός ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι περί τα 6.000.000 νοικοκυριά θα πληρώσουν τον ίδιο η λιγότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ υπαίτια για τις αλλαγές αυτές θεώρησε την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.
«Η συνολική επιβάρυνση το 2015 ήταν 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως και για το 2016 είναι 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ. Άρα, δεν υπάρχει απολύτως καμία μεταβολή στην συνολική φορολογική επιβάρυνση. Αλλά το 2016 μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες και προκειμένου να πιάσουμε δημοσιονομικά την ίδια απόδοση, έπρεπε να γίνει ανακατανομή στην επιβάρυνση ανά νοικοκυριό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.

Με Ειδικό Δικαστήριο προειδοποίησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ,.εάν δεν υπάρξει τροποποίηση της διάταξης, που προβλέπει την παραχώρηση της περιουσίας του δημοσίου στο νέο Ταμείο Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων για 99 έτη!

Με Ειδικό Δικαστήριο προειδοποίησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην Βουλή, αναφορικά με την παραχώρηση της περιουσίας του δημοσίου στο νέο Ταμείο Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων. «Αν δεν το δουν οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου σας για ν’ αλλάξει, κάποιοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Σας το λέμε αυτό εμείς οι φιλελεύθεροι, αφού δεν ντρέπεστε, τουλάχιστον, να φοβηθείτε», επεσήμανε με νόημα η βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενη στην περίπτωση, κατά την οποία δεν υπάρξει τροποποίηση της διάταξης, που προβλέπει την παραχώρηση της περιουσίας του δημοσίου στο νέο Ταμείο Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων για 99 έτη.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, δεν απάντησε ευθέως στην κυρία Μπακογιάννη, μένοντας απλώς στις διατάξεις του νομοσχεδίου. «Μειώνοντας τους φόρους, όπως θέλει η ΝΔ, αποδομεί κανείς το κοινωνικό κράτος», είπε αρχικά και προσέθεσε: «Ο άλλος δρόμος είναι η δημοσιονομική προσαρμογή με ενίσχυση στην μείωση των δαπανών και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με δικαιοσύνη, και αυτός είναι ο δρόμος, που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA