Αγαπητοί συμπολίτες,

 

όλο το προηγούμενο διάστημα υπό πρωτοφανείς και δυσμενείς συνθήκες το συμβουλευτικό γραφείο της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης λειτουργούσε και εξυπηρετούσε – με μεγάλη δυσκολία και την απαιτούμενη προσοχή – τους συμπατριώτες μας. Σε καθένα εξ αυτών κάθε φορά που ήθελαν για την εξυπηρέτηση και βοήθεια να ενισχύσουν την ανιδιοτελή μας προσπάθεια, αρχίσαμε να κόβουμε αποδείξεις και δεσμευτήκαμε ότι με τον «οβολό» τους θα βοηθηθούν αποκλειστικά Έλληνες συνάνθρωποι μας.

 

Σήμερα λοιπόν έφτασε η ώρα να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας.

 

Μετά από συνεννόηση με τον πατέρα Σωτήριο και την ενορία μας, το συνολικό ποσό των 340 ευρώ, που προήλθε από Έλληνες συμπολίτες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στο ταμείο της ΕΚΝ και καταχωρείτο χωριστά, διανέμεται εξ ολοκλήρου ως εξής:

 

  • 100 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχα Ελληνίδα συμπολίτισσα, που ζει μόνη της.
  • 100 ευρώ σε άλλη χαμηλοσυνταξιούχα Ελληνίδα συμπολίτισσα.
  • 140 ευρώ σε πολύτεκνη ελληνική οικογένεια για την αγορά τάμπλετ ως στοιχειώδη τεχνικό εξοπλισμό, ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

 

Φυσικά και με τη συμβολική αυτή δράση, δε λύνονται τα πολλαπλά προβλήματα πολλών. Με τη συμβολική αυτή κίνηση, αλλά και τη βοήθεια όλων ευελπιστούμε στο τέλος του 2021 και μέσα από μία κανονική λειτουργία της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης να μπορέσουμε να δώσουμε ανακούφιση σε περισσότερους.

 

Καλές γιορτές σε όλους, να προσέχετε για να υποδεχτούμε με υγεία το σημαντικό για τον Ελληνισμό και ελπιδοφόρο για όλο τον κόσμο 2021.

 

 

Για την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

 

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Βαβρίτσας