Την διεύρυνση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας εξέτασαν στο Βελιγράδι ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο!
-Συζήτησαν ακόμη το πρόβλημα της μετανάστευσης, τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, την ένταξη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ε.Ε., καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα!
Επίσημη επίσκεψη στην Σερβία πραγματοποίησε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και την οικονομική συνεργασία, Γιώργος Κατρούγκαλος, επικεφαλής πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής από την Ελλάδα. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε συνάντηση στο Βελιγράδι με τον Σέρβο Υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, κστά την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας, το πρόβλημα της μετανάστευσης, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, η ένταξη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ε.Ε., καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα.katrougkalos
Όπως ανακοίνωσαν σερβικά ΜΜΕ, ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος συμφώνησαν, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι παραδοσιακά καλές και ότι ανάμεσά τους δεν υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι η επίσκεψη αυτή του κ. Κατρούγκαλου στην σερβική πρωτεύουσα πλαισιώθηκε από μια επιτυχημένη ελληνοσερβική συνάντηση επιχειρηματικών φορέων που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σερβίας.