Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη με την Πρέσβη της Νότιας Αφρικής, Beryl Sisulu (14.6.2022) 

Στις στενές φιλικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Νότια Αφρική και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους με μοχλό τις πολιτιστικές δράσεις και την πολιτιστική διπλωματία, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης  Χρυσουλάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρέσβη της Νότιας Αφρικής στην Ελλάδα, Beryl Sisulu.

Ο κ. Χρυσουλάκης, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τη Νότια Αφρική και είχε συναντήσεις με πολιτειακούς φορείς της χώρας και εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας, επισήμανε σειρά δράσεων που προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με άξονα τη ζωή και δράση του Γιώργου Μπίζου, του ελληνικής καταγωγής προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αφρική, δικηγόρου και στενού προσωπικού φίλου του Νέλσον Μαντέλα. Επίσης, αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού χαρακτήρα, με όχημα τη δυναμική ελληνική Ομογένεια στην Νότια Αφρική και με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Η Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής, Beryl Sisulu, υπογράμμισε τον επίκαιρο χαρακτήρα  παρόμοιων πολιτιστικών δράσεων για την προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών. Οι σχεδιαζόμενες δράσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, προσέθεσε, λαμβάνουν χώρα κατά την πλέον ευοίωνη χρονική συγκυρία, δεδομένης της συναντίληψης των δύο χωρών για τη σημασία της εμβάθυνσης των σχέσεών τους  και της γενικότερης σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στην αναβάθμιση των σχέσεων της στην Αφρικανική Ήπειρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ