Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όπου ενημερώθηκε από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Σας υπεδέχθη η Πολεμική Σημαία, τιμή που αποδίδεται μόνο στην Αυτού Εξοχότητα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως συμβόλου και παραστάτη των πολιτειακών θεσμών και ως γνήσιου εκφραστή του Ελληνισμού, πέρα από ιδεολογικούς και πολιτικούς διαχωρισμούς και σκοπιμότητες.pavlopoulos

Με αισθήματα τιμής και σεβασμού, σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζουμε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, συναισθανόμενοι, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το σύνολο της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, την ξεχωριστή τιμή που μας κάνετε να εκκινήσετε τις θεσμικές σας δραστηριότητες από το χώρο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Ευχόμεθα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο από κάθε άποψη σπουδαίο έργο σας. Έχουμε την πεποίθηση ότι με το κύρος σας και την εμπειρία σας θα προσφέρετε τα μέγιστα στην ανάγκη της χώρας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Πρωτίστως, Κύριε Πρόεδρε, ως σύμβολο ενότητας, συνθέτοντας τις όποιες διαφορές προς το εθνικό όφελος και με καθαρούς στόχους: το κράτος δικαίου, τη δημοκρατική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και τη σταθερότητα, την κοινωνική ευημερία, την ποιότητα ζωής, το επίπεδο πολιτισμού.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και στην αποτελεσματική λειτουργία τους. Τις τιμούμε, όπως τις τιμούν και τις εμπιστεύονται όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.

Εμείς εδώ, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της στρατιωτικής ιεραρχίας και όλων των στελεχών, για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της ασφάλειας και της αποτρεπτικής μας ικανότητας.

Κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, με αυτά που μπορεί βεβαίως να παράσχει η πολιτεία από το υστέρημα του Έλληνα πολίτη. Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται με τρόπο στοχευμένο, διαφανή, ευέλικτο και ουσιαστικό.

Αναγνωρίζουμε ότι το έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Γνωρίζουμε δε, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας. Η επιθετικότητα και η αστάθεια που επικρατούν, επιβάλλουν να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη, την ετοιμότητα στο μέγιστο βαθμό και σαφώς να είμαστε επιφυλακτικοί.

Γνωρίζετε πολύ καλά, Κύριε Πρόεδρε, ότι πολλά από τα εθνικά μας θέματα εξακολουθούν να είναι ανοικτά. Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο και απαιτητικό γεωπολιτικό περιβάλλον. Επιπλέον, η εθνική ασφάλεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και επηρεάζεται από κρίσεις και άλλες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα εκτός και μακράν των συνόρων της χώρας.

Είμαι σίγουρος ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αποτελέσει βασικό πυρήνα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε και αυτό το στηρίζω στην πεποίθησή μου ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων προτάσσει πρώτα από όλα το καλό της πατρίδας έναντι του ατομικού συμφέροντος.

Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, Ένοπλες Δυνάμεις, σύγχρονες, ισχυρές, εξωστρεφείς, αποτρεπτικές και νικηφόρες εάν απαιτηθεί, που να μπορούν να εμπνέουν και να εγγυώνται τα συναισθήματα ασφάλειας των πολιτών σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον.

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων. Διαπιστώνουμε καθημερινά και εγώ αλλά και η υπόλοιπη Πολιτική Ηγεσία, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ήσυχος, ο Υφυπουργός κ. Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ταφίλης, με τη συνεργασία μας με όλα τα στελέχη, ότι υπάρχει όραμα και όρεξη για σκληρή δουλειά.

Κάθε μέρα που περνά, μέσω της επαφής μας με τα στελέχη μας σε όλη την επικράτεια βλέπουμε ότι υπάρχουν σε αυτόν εδώ τον τόπο παράδοση και ιστορικό βάθος. Υπάρχουν σημεία αναφοράς και μέτρα αξιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Διοικητής της Μεγίστης στην αναφορά του πριν από λίγες ημέρες, μας δήλωσε ενώπιον της Στρατιωτικής Ηγεσίας ότι «όσο μένει ζωντανός και ένας από εμάς η Ελληνική Σημαία δεν θα κατέβει από τούτο εδώ το νησί». Αυτό είναι το ηθικό όλων των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα.

 

Εμείς σας υποσχόμαστε, ότι θα πορευτούμε με πυξίδα τις αξίες και τις αρχές που όλοι οι Έλληνες πρεσβεύουμε και θα υπερβούμε την κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε την απογοήτευση, να ανορθώσουμε και πάλι τον τόπο, να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και την αυτοτέλειά μας και να βελτιώσουμε στο έπακρο τη δημοσιονομική μας λειτουργία. Το χρωστάμε στους ήρωές μας, σε όλους όσοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, το χρωστάμε στους νέους μας και στις υπερήφανες γενιές Ελλήνων που έρχονται.

 

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

 

όπως ορίζεται από το άρθρο 45 του Συντάγματος, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είστε Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που τη διοίκησή τους ασκεί η Κυβέρνηση, όπως ο νόμος ορίζει. Εσείς απονέμετε τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σε αυτές, όπως ο νόμος ορίζει.

 

Σας διαβεβαιώνω παρόντων του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, των Αρχηγών Ναυτικού, Στρατού, Αεροπορίας, των Υπαρχηγών, των Επιτελών, του συνόλου των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των Εθνοφυλάκων, αλλά και του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι θα είμαστε υπό τις διαταγές σας για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

 

Σας καλωσορίζουμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ