Επίσκεψη στο Κάλγκαρι πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Απριλίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Ανδρέας Κατσανιώτης προκειμένου να συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής παροικίας που ζουν στην επαρχία της Αλμπέρτας του Καναδά.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας του Κάλγκαρι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον κ. Κατσανιώτη καθώς όπως ανέφεραν είναι η πρώτη επίσκεψη μέλους Ελληνικής κυβέρνησης στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκε στο Κέντρο της κοινότητας όπου λειτουργεί τμήμα Ελληνικής γλώσσας, πολιτιστικό κέντρο και ο Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου.

Επίσης, είχε συνομιλία με τους Έλληνες ομογενείς του Κάλγκαρι οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την διαδικασία που θα τους επιτρέψει να μετέχουν στις επόμενες εθνικές εκλογές από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσανιώτης ενημέρωσε για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι διπλωματικές αρχές της χώρας για την πιο εύκολη εξυπηρέτηση των ομογενών. Παράλληλα, σημείωσε πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι θεσμικές διαδικασίες προκειμένου το προσεχές διάστημα να λειτουργήσει στο Κάλγκαρι άμισθη Προξενική Αρχή. Να σημειωθεί ότι σήμερα  οι περίπου 7.000 ομογενείς που ζουν στην πόλη του Δυτικού Καναδά εξυπηρετούνται από το Προξενείο του Βανκούβερ. Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας όλων των Ελληνικών κοινοτήτων ανα τον κόσμο.

  

_____________________________________________________________
Γραφείο Υφυπουργού Εξωτερικών | Deputy Μinister of Foreign Affairs’ office
Υπουργείο Εξωτερικών | Ministry of Foreign Affairs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ