(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

– Γίνεται προσπάθεια να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, που θα κλείσουν, αλλά να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα της εταιρείας.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο κλείσιμο καταστημάτων του σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, που μπορεί να ξεπεράσουν αριθμητικά ακόμη και τα είκοσι, προσανατολίζεται ο όμιλος σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», προκειμένου να αντιμετωπίσει την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους της εταιρείας, με την τελευταία, πάντως, να υποστηρίζει, αφενός, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον «εξορθολογισμό του δικτύου» και, αφετέρου, ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα της εταιρείας οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται στα καταστήματα σούπερ μάρκετ, που θα κλείσουν.

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, που θα κλείσουν, αλλά να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα της εταιρείας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε το κλείσιμο δέκα καταστημάτων, πλάνο, όμως, που τελικά φαίνεται ότι αλλάζει. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και το κλείσιμο μιας εκ των κεντρικών αποθηκών νωπών προϊόντων της εταιρείας.

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

Τα καταστήματα, που σχεδιάζεται να κλείσουν, είναι στην πλειονότητά τους μικρά σημεία πώλησης, που λειτουργούν υπό το σήμα «Carrefour Express» και τα περισσότερα από αυτά λειτουργούσαν στο παρελθόν ως «Dia».
Στα περίπου 20 αυτά καταστήματα, που ενδέχεται να κλείσουν, απασχολούνται, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), 220-250 άτομα. Εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε, ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην απολυθούν εργαζόμενοι, αλλά να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα της εταιρείας, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις, για όσους εργαζόμενους βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, να εφαρμοσθεί κάποιο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης.

Η είδηση για το κλείσιμο καταστημάτων της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας σούπερ μάρκετ έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά το μπαράζ εξαγορών από την εταιρεία κάποιων περιφερειακών αλυσίδων σούπερ μάρκετ

Την περασμένη εβδομάδα εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στον Αλιμο, ενώ η ΟΙΥΕ, σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων του ομίλου «Μαρινόπουλος», θα επιδιώξει την σύγκλιση τριμερούς σύσκεψης στο Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα να μην γίνει καμία απόλυση.
Η είδηση για το κλείσιμο καταστημάτων της εταιρείας «Μαρινόπουλος» έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά το μπαράζ εξαγορών από την εταιρεία κάποιων περιφερειακών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με πιο πρόσφατη αυτή της απόκτησης των 18 καταστημάτων της εταιρείας «Κρόνος-Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ», που βρίσκονται στον νομό Αχαΐας.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, η εικόνα για την εταιρεία «Μαρινόπουλος», την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, με 1.022 σημεία πώλησης, δείχνει να έχει επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί μεγάλοι προμηθευτές έχουν σταματήσει να δίνουν στην εταιρεία «Μαρινόπουλος» τα προϊόντα τους

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πολλοί μεγάλοι προμηθευτές έχουν σταματήσει να της δίνουν προϊόντα τους. Στους προμηθευτές αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, που εδρεύουν εκτός Αττικής, μία πολυεθνική εταιρεία σνακς και αναψυκτικών, μία πολυεθνική εταιρεία τροφίμων και καφέ, μία ελληνική εταιρεία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων, μία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, καθώς και μια εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης αλατιού.