Ανακοίνωση – πρόσκληση

Ως γνωστό η Αγία Κορώνα ή Στεφανίδα τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 11 Νοεμβρίου και από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στις 14 Μαἲου ως Αγία, που μας προστατεύει από πανδημίες.

Μόλις απλώθηκε προ έτους η πανδημία του κορωνοἳού στο Μόναχο και Βαυαρία οι κληρικοί της  Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης επισκέφθηκαν το παρεκκλήσι της Αγίας Κορώνας στη κωμόπολη Arget της Βαυαρίας για να προσευχηθούν για τη σωτηρία από την πανδημία, τη θεραπεία των πασχόντων και την ενίσχυση των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Αυθόρμητα εκφράστηκε η επιθυμία να δωρήσει η Εκκλησία μας στο παρεκκλήσι μια εικόνα της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας – και με αφορμή και το ιωβηλαίο των 200 χρόνων από την επαναλειτουργία του παρεκκλησίου (1820) – για μόνιμη παραμονή της εικόνας εκεί, ως συνοδεύτριας των πιστών στις προσευχές τους.  Για το λόγο αυτό  ανετέθη στον ιεροψάλτη του Ι.Ν. των Αγίων Πάντων και αγιογράφο Πασχάλη Δουγαλή, να αγιογραφήσει μια εικόνα της Αγίας, σύμφωνα με τη βυζαντινή παράδοση.

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στις 3 μ.μ.

θα λάβει χώρα στο παρεκκλήσι στης Αγία Κορώνας στο Arget η επίσημη παράδοση της εικόνας από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο και τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση στον ρωμαιοκαθολικό ιερέα Josef Steinberger και θα τοποθετηθεί για πάντα στο εσωτερικό του παρεκλησίου.

Η παράδοση και παραλαβή θα συνοδεύεται από ύμνους, αναγνώσματα και παρακλήσεις. Ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών Μονάχου υπό την διεύθυνση του καθηγητή της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου κ. Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο θα ψάλλει ορθοδόξους ύμνους, ενώ η χορωδία της ρωμαιοκαθολικής Ενορίας της πόλης Sauerlach θα λάβει μέρος με ύμνους της εκκλησιαστικής τους παράδοσης.

Ο γνωστός στη Βαυαρία ιστορικός-χρονικογράφος κ. Helmut Berthold θα κάνει μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του παρεκκλησίου, που κτίστηκε το 1648, κατεδαφίστηκε το 1807 και κτίστηκε εκ νέου το 1820. Το παρεκκλήσι έχει ανακηρυχθεί και ως διατηρητέο μνημείο από το Βαυαρικό Κράτος.

Η Παροικία μας στο Μόναχο και την ευρύτερη περιοχή είναι εγκάρδια προσκεκλημένη στην εκδήλωση αυτή.

Πληροφορίες: π. Απόστολος τη: 089 36 15 788       E-Mail: am@ellines.de

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ