-Ξεκινά δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό του κόμματος στην ιστοσελίδα της ΝΔ, «synedrio.nd.gr», με στόχο να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα, που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία.
– Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την απόφασή του για την έναρξη των διαδικασιών του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί άμεσα τις δεσμεύσεις, που είχε αναλάβει κατά την διάρκεια της τετράμηνης εσωκομματικής εκλογής νέου Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για μια «Νέα Δημοκρατία Από την Αρχή». Ταυτόχρονα, ξεκινά δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό του κόμματος στην ιστοσελίδα της ΝΔ «synedrio.nd.gr», με στόχο να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα, που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία.

«Σήμερα στη Νέα Δημοκρατία έχουν θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας. Μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης»

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ορίστηκε, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφασή του, έκανε την εξής δήλωση:
«Προκηρύσσω το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 24 Απριλίου στην Αθήνα.
Δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο, που θα αφορά μόνον τα κομματικά στελέχη. Είναι μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό αφορά όλους τους πολίτες και θέλω να εξηγήσω γιατί.
Η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα μια νέα αρχή για την μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Μέσα από τις καινούργιες δομές, που φιλοδοξούμε να υιοθετήσουμε στο 10ο Συνέδριο, θα δυναμώσουμε την φωνή του κάθε πολίτη, που θέλει να παράξει πολιτική.nea_dimokratia-480
Με τον διαχωρισμό κράτους – κόμματος, με την κατάργηση πελατειακών δεσμών μεταξύ πολιτών και κομμάτων, με διαφάνεια, με αξιοκρατία, η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.
Καλώ τα 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στην διαβούλευση για το νέο καταστατικό, η οποία βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο.
Καλώ όλους τους πολίτες, με την συμμετοχή τους, να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν να κτίσουμε το κοινό μας σπίτι.
Σήμερα στη Νέα Δημοκρατία έχουν θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας.
Μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης».

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ

Με την ανακοίνωση της απόφασης δόθηκαν στην δημοσιότητα η Εισηγητική Έκθεση του καταστατικού, ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό, ενώ άνοιξε και το σύστημα online εγγραφών (για νέα μέλη) και επαναβεβαιώσεων στην ιστοσελίδα «synedrio.nd.gr».
Οι βασικές ημερομηνίες των προσυνεδριακών διαδικασιών είναι οι ακόλουθες:
-12 Φεβρουαρίου: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα «synedrio.nd.gr» και ανοίγει η δυνατότητα online εγγραφών για νέα μέλη
-11 Μαρτίου: Κλείνει το σύστημα online εγγραφών – επαναβεβαιώσεων
-20 Μαρτίου: Εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ
-3 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και Αντιπροσώπων – Συνέδρων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο
-6 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Υπευθύνων Θεματικών Τομέων των Νομαρχιακών Οργανώσεων
-9 – 10 Απριλίου: Συνέδριο ΟΝΝΕΔ
-11 Απριλίου: Ολοκλήρωση διαβούλευσης για το καταστατικό
-17 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων
-18 Απριλίου: Δημοσιοποίηση προσχεδίου καταστατικού
-22 έως 24 Απριλίου: Διεξαγωγή Εργασιών 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.