Στα πλαίσια της περιοδείας του στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας ο Γραμματέας Αποδήμων Ελλήνων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, επισκέφθηκε  τα κεντρικά γραφεία του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW στην Κολωνία.
Τον Γραμματέα υποδέχθηκαν μέλη του ΔΣ και στελέχη του DHW με επικεφαλής τον Πρόεδρο Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο, τον ιδρυτικό Πρόεδρο Γιάννη Μπούρλο-Μάϊ  και τον Γενικό Γραμματέα Φώτιο Παπαδόπουλο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο Πρόεδρος του DHW ενημέρωσε για την πορεία και τις δραστηριότητες του συνδέσμου όπως και για τον ρόλο του στην διαμόρφωση και εξέλιξη των γερμανοελληνικών εμποροοικονομικών σχέσεων, στην Ελληνογερμανική Συνέλευση και τις αδελφοποιήσεις μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιμελητηρίων καθώς και στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας με κεντρικό στόχο την ανάπτυξη ανταλλαγών στον τομέα της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αναγνωρίζοντας την σημασία της Γερμανίας στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής ειδικά μετά το Brexit συζητήθηκαν με τον Γραμματέα της ΝΔ επίσης θέματα στήριξης ελληνικών θέσεων στην γερμανική πολιτική σκηνή και  την δημιουργία επί τούτου δικτύου δραστήριων, προβεβλημένων και επιφανών ομογενών όπως και η υιοθέτηση καναλιών επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης για καίρια εθνικά και άλλα ζητήματα μεταξύ του Κέντρου και του παραπάνω δικτύου. Στο επίκεντρο των μακροπρόθεσμων δραστηριοτήτων του συνδέσμου παραμένουν η εμβάθυνση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων και η προσέλκυση επενδυτών για την καλλίτερη επιχειρηματική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Στα βραχυπρόθεσμα σχέδια βρίσκονται το επιχειρηματικό φόρουμ αρχές Μαρτίου στο Βερολίνο και η συμμετοχή της Γερμανίας σαν τιμώμενη χώρα στην φετινή 85η Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Τον κ. Θεοδωρόπουλο συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Κώστας Κουπάντζης και τα μέλη Δέσποινα Ζαμπατέλη και Αργύρης Παπάζογλου.

—————————————————————————————————————–
DHW – Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος
O μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993. Σε μερικά μόνο χρόνια ο σύνδεσμος έγινε η φωνή και η εκπροσώπηση του ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (πάνω από 30.000 επιχειρήσεις). Ο DHW συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, και το KAUSA Servicestelle που συγχρηματοδοτήθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει πετύχει την ίδρυση πάνω από 600 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε γερμανικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις Ελλήνων και έχει συνδράμει θετικά στην επαγγελματική εκπαίδευση εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA (παγγερμανικό φορέα στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος ΣΕΠΕ. Ο DHW είναι ο διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Γερμανοελληνικής Επιχειρηματικότητας.
Βασικοί σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους με το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, η ενημέρωση και πληροφόρηση σε Γερμανία και Ελλάδα για τα πλεονεκτήματα της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης και η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης της επιχειρηματικότητας. Ο DHW είναι διαπιστευμένος φορέας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τα ΥΠΕΞ Ελλάδος και Γερμανίας και μέλος του Εθνικού Συμφώνου Ενσωμάτωσης της Γερμανικής Κυβέρνησης.