“Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια μετάβαση από την ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, στον εξισλαμισμό των ριζοσπαστών”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ρουμάνου στρατηγού, Sorin Gabriel Cozma, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της Ρουμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SRI), υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, ότι η τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση DAESH ετοιμάζει μια πρωτοφανή και μεγάλης κλίμακας επίθεση, πιθανότατα σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Σε διάλεξη, που έδωσε ο ίδιος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Ιστορικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Rasnov, μίλησε για τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρουμανίας SRI, τον ρόλο τους στην ρουμανική κοινωνία αλλά και για τις διεθνείς τρομοκρατικές απειλές.
Ο στρατηγός Sorin Gabriel Cozma δεν αποκάλυψε, που αναμένεται αυτή η επίθεση, ούτε αν ο στόχος θα περιλαμβάνει μια ή περισσότερες χώρες.Επίσης τόνισε, πως είναι σημαντικό να αναφερόμαστε στην τρομοκρατική αυτή οργάνωση (DAESH) με το όνομά της και όχι με τα ακρωνύμια ISIS ή ΙSIL. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, αυτή η οργάνωση να ονομάζεται κράτος», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το DAESH είναι μια γενετική μετάλλαξη της “Αλ-Κάϊντα”, που προσαρμόστηκε στην νέα κοινωνία της πληροφορίας, την οποία ζούμε και εξήγησε τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων.
Όπως είπε, η «Αλ-Κάϊντα βασίζεται στο Al-Jazeera (έναν παγκόσμιας εμβέλειας αραβόφωνο τηλεοπτικό σταθμό με έδρα το Κατάρ ) ενώ το DAESH ανήκει στην ηλικιακή ομάδα του Facebook και του Twitter». Και συνέχισε, πως η Αλ-Κάϊντα έχει ένα παθητικό στυλ διοίκησης, ενώ το DAESH είναι πιο ενεργό στην καθημερινή του λειτουργία.

Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρουμανίας (SRI), τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια μετάβαση από την ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, στον εξισλαμισμό των ριζοσπαστών!

Στην συνέχεια, ο κ. Cozma τόνισε, ότι, ενώ η Αλ Κάϊντα έχει προσπαθήσει πρόσφατα να αποφύγει τις επιθέσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους ή να δημιουργήσουν αστικά θύματα, το DAESH ενεργεί με αδικαιολόγητη βία, χωρίς φιλτράρισμα των θυμάτων του.
Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρουμανίας (SRI), τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια μετάβαση από την ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, στον εξισλαμισμό των ριζοσπαστών.
Ειδικοί των Υπηρεσιων αυτών πιστεύουν, ότι η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ έχουν πληγεί από ένα κύμα απομονωμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, που πραγματοποιούνται από ισλαμιστές ριζοσπάστες, τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το DAESH προειδοποίησε, ότι το Λονδίνο θα είναι ο επόμενος στόχος.
Σημειώνεται, ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της Ρουμανίας (CSAT) αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να διατηρηθεί το σημερινή επίπεδο επιφυλακής, το οποίο σημαίνει, ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες και τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν, πως υπάρχει χαμηλός κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στην Ρουμανία, ενώ περισσότερα από 340 άτομα εκδιώχθηκαν από την χώρα αυτή το 2015, ως λ ύποπτα για τρομοκρατία.

aac86-europe-map

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ