Επίσκεψη του Δημάρχου Διδυμοτείχου στο Σβίμπερντινγκεν στο πλαίσο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ).

Ο Δήμαρχος Διδυμότειχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, επισκέφθηκε τον Γερμανό ομόλογό του Δήμαρχο Σβίμπερντινγκεν NicoLauxmann,  στο πλαίσιο των δράσεων και των συνεργασιών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Ο κύριος Πατσουρίδης επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Σβίμπερντινγκεν στην περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης συνοδεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Αναστάσιου Κελεσίδη. Οι δύο Έλληνες αξιωματούχοι έτυχαν κάθε επισημότητας κατά την υποδοχή τους στο Σβίμπερντινγκεν όπου και ενημερώθηκαν σχετικά με τον γερμανικό δήμο.

Ακολούθησε η περιήγησή τους σε εκεί παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε σχολείο το οποίο το λειτουργούν από κοινού οι Δήμοι Σβίμπερντινγκεν και Hemmingen. Αργότερα οι δύο Έλληνες επισκέφθηκαν το γειτονικό Δημαρχείο της πόλης Hemmingen και επισκέφθηκαν  μερικά ακόμα εργοτάξια παιδικών σταθμών, ενώ αργότερα συναντήθηκαν με μέλη του τοπικού Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Οι δύο Δήμοι Διδυμότειχου και Σβίμπερντινγκεν σχεδιάζουν συνεργασίες στους  τομείς του πολιτισμού, των νέων και μεταξύ των συλλόγων των δύο Δήμων. Η ιδέα της μελλοντικής συνεργασίας νέων Ελλήνων και Γερμανών  με κοινό αντικείμενο τη μουσική αποτελεί κοινό στόχο στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κκ Πατσουρίδης και Κελεσίδης είχαν συναντήσεις με την γερμανική  Επιτροπή Περιβάλλοντος και Τεχνολογίας όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση της επιτροπής και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την εταιρεία Bosch. Το πρόγραμμα της συνεργασίας περιέλαβε επίσης συνάντηση με τον έπαρχο της περιφέρειας LudwigsburgDr. Haas όπως και μια συνάντηση στην κομητεία του Leutrum, καθώς και περιήγηση στο Κάστρο του Ludwigsburg και σε παρακείμενα αξιοθέατα, κλείνοντας με εορταστική βραδιά για τα 20 χρόνια του εκεί δημοτικού κτιρίου το οποίο χτίστηκε το 1998 για να εξυπηρετεί τους δημότες και τους συλλόγους του Δήμου. Συντονίστρια εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ήταν η κα Σοφία Ελευθερίου.

Η άριστη συνεργασία θα συνεχιστεί με  επίσκεψη του Δημάρχου ΣβίμπερντινγκενNicoLauxmann στο Διδυμότειχο, η οποία προγραμματίζεται το φθινόπωρο  ενόψει της Όγδοης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ).

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV).