-Σε ποσοστό 69%, τα Ελληνόπουλα μπαίνουν στο Ίντερνετ για να ψυχαγωγηθούν.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Καθημερινή είναι η χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο ποσοστό (55%) να περνά 1-2 ώρες στο Διαδίκτυο ημερησίως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ελληνικού “Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνίας” (ΣΕΠΕ).
Μεγάλο είναι και το ποσοστό (23%) των παιδιών στην Ελλάδα, που περνούν ακόμη περισσότερο χρόνο στο Internet και συγκεκριμένα από 2 -3 ώρες την ημέρα.YPOLOGISTIS
Υπάρχει, ωστόσο, ένα 2%, που συνδέεται για πάνω από 5 ώρες την ημέρα, και ένα 5%, που βρίσκεται στις 3-4 ώρες. Επίσης, ένα ποσοστό 13% συνδέεται για λιγότερο από μία ώρα, ενώ υπάρχει και ένα 2%, που δεν έχει καθόλου πρόσβαση στο Internet.
Σύμφωνα με έρευνα της WIND μέσω της εκστρατείας “kids@safety, Internet, Κινητό και Παιδί”, οι Έλληνες γονείς είναι πιο ενήμεροι από ποτέ για τους κινδύνους, που μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά τους στο Internet.

Τα Ελληνόπουλα μπαίνουν στο Ίντερνετ καθημερινά, σε ποσοστό 69%, για να ψυχαγωγηθούν

Αυτό καταδεικνύει, σύμφωνα με την έρευνα, το γεγονός, ότι το 74% των οικογενειών δηλώνει, ότι ο υπολογιστής για τα παιδιά βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο, (σαλόνι / καθιστικό/ κουζίνα /χωλ), όπου τον χρησιμοποιούν με επίβλεψη γονέα.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάντως, ένα 5% των οικογενειών δηλώνει, ότι ο υπολογιστής του σπιτιού βρίσκεται εγκατεστημένος στο παιδικό δωμάτιο.
Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των ερευνών, τα παιδιά στην Ελλάδα μπαίνουν στο Ίντερνετ σε ποσοστό 69% καθημερινά για να ψυχαγωγηθούν.
Σε ποσοστό 36% τα παιδιά μπαίνουν στο Internet για να παίξουν παιχνίδια, να δουν μουσικά βίντεο και ταινίες (33%) και μόλις 13% του χρόνου τους στο Διαδίκτυο, το αφιερώνουν για να αναζητήσουν σχολικά βοηθήματα και πληροφορίες για τα μαθήματά τους.
Επισημαίνεται, ότι σε ποσοστό 14% τα παιδιά στην Ελλάδα συνδέονται στο Διαδίκτυο για να δουν ταινίες, παιδικά και κόμικς, 3% για να συνομιλήσουν με φίλους και 2% για να συνδεθούν στα social media.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ