Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Μόνο το 2015 θα υπάρχει στην χώρα μας μια ροή της τάξεως των 100.000 προσφύγων»

(c) elliniki-gnomi.eu

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Την εκτίμηση, ότι το 2015 θα εισέλθουν στην χώρα μας 100.000 πρόσφυγες, έκανε η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.
«Εμείς υπολογίζουμε, ότι θα υπάρχει στην χώρα μας μια ροή της τάξεως των 100.000 προσφύγων, μόνο το 2015. Νομίζω, ότι μπορούμε να τα καλύψουμε», τόνισε η κ.Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Μega».
Στο ερώτημα, αν σε συνεργασία με την Ε.Ε. και την Τουρκία, μπορούμε να αποτρέψουμε ένα μέρος από την ροή αυτή των προσφύγων, η ίδια απάντησε:OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Η Τουρκία διατείνεται, ότι δεν γνωρίζει, ούτε εγκρίνει το εμπόριο ανθρώπων, κατά συνέπεια δεν μπορούμε εκεί να ποντάρουμε.
Οι πρόσφυγες με προορισμό χώρες της Ευρώπης δεν προτιμούν την Ελλάδα, γιατί είναι δύσκολο να συνεχίσουν από εδώ το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Γι΄αυτό πηγαίνουν στην Ιταλία και την Ισπανία, που τα σύνορα τους βοηθούν να πάνε στον τελικό τους προορισμό».