Μονόδρομο αποτελεί για το μέλλον της χώρας, μια νέα εκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, μια νέα προσπάθεια  δημιουργίας ενός κράτους σύγχρονου και ευρωπαϊκού, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες μορφές οργάνωσης των κοινωνιών της Ευρωπαϊκής ηπείρου, εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της ελληνικής κοινωνίας, να διορθώσει λάθη του δεκαετιών, αλλά κυρίως να αποδώσει δικαιοσύνη σε κοινωνικές τάξεις που έχουν μπει στο περιθώριο χωρίς να φταίνε, χωρίς να έχουν ζημιώσει την ελληνική κοινωνία.

Έτσι η ελληνική οικονομία επιβάλλεται να γίνει πιο ευέλικτη, προκειμένου να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες ή τα απρόβλεπτα προβλήματα. Οι κανόνες και οι ρυθμίσεις είναι απολύτως απαραίτητοι, και με κάθε τρόπο να βρουν επιτέλους εφαρμογή σε όλους τους τομείς οργάνωσης και λειτουργίας της καθημερινότητάς μας. Κυρίως όμως η ελληνική οικονομία θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία είναι σκληρή και αδυσώπητη σε οικονομίες χωρών που δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Ωστόσο, μονόδρομο αποτελεί και για το ίδιο πολιτικό σύστημα να αλλάξει νοοτροπία και συμπεριφορές δεκαετιών… Ο  άκρατος και αχαλίνωτος λαϊκισμός και το πολιτικό κόστος για κάθε ενέργεια πρέπει να καταργηθούν… Και στη θέση τους να έρθει το γενικό συμφέρον προς όφελος της πατρίδας και του ελληνισμού πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ