Γράφει η συνεργάτιδα της «Ε.Γ». Ρένα Τσόγκα.

Τελέστηκε, πρωτομηνιά και πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, η πρώτη Θεία Λειτουργία στην Ελληνορθόδοξη ενορία των Αγίων Δώδεκα Απόστολων της πόλης Χάαρ από τον πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλέτση και τον διάκονο π. Γεώργιο Σιώμο, παρουσία και του πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου στην Βαυαρία, π. Απόστολου Μαλαμούση.haar1
Η Ελληνορθόδοξη ενορία των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, που «φιλοξενείται» για τις ανάγκες της και την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών από τον Καθολικό Ναό του Αγίου Κονράδου (St. Konrad, Bahnhofstr. 12a, 85540 Haar), κατόπιν παραχώρησης εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συστάθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα και η ίδρυσή της πλαισιώθηκε από ειδική εορταστική εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν η Δήμαρχος του Χάαρ, εκπρόσωποι των γερμανικών τοπικών Αρχών, η Ελληνίδα Γενική Πρόξενος Μονάχου κα. Σοφία Γραμματά, ο πρόεδρος της τοπικής ελληνικής Κοινότητας, εκπρόσωποι των ελληνικών τοπικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Συγκινητική η προσπάθεια της προετοιμασίας του Ρωμαιοκαθολικού ναού για την Ελληνορθόδοξη Θεία Λειτουργία

Συγκινητική υπήρξε η προσπάθεια μελών της ελληνικής Κοινότητας του Χααρ, να ετοιμάσουν κατάλληλα τον Καθολικό Ναό του Αγίου Κονράδου, προκειμένου να ανταποκριθεί, όσο το δυνατόν καλύτερα, στις ανάγκες της Ορθόδοξης Θείας Λειτουργίας. Οι συμπατριώτες μας μετέφεραν και τοποθέτησαν όλα τα απαραίτητα ιερά σκεύη και τα υπόλοιπα χρήσιμα αντικείμενα για την Ορθόδοξη Ακολουθία με ιδιωτικό αυτοκίνητο, ενώ φρόντισαν να κατεβάσουν τα βαριά μανουάλια, που έχουν κατασκευαστεί από συμπατριώτη μας για την ενορία του Χάαρ, από τα 35 ξύλινα σκαλοπάτια του στενού καμπαναριού της εκκλησίας.

Προετοιμασία για το Ελληνικό Πάσχα

Μετά την Θεία Λειτουργία, στο Πνευματικό Κέντρο της εκκλησίας, ο ιερέας Γεώργιος Βλέτσης μίλησε στους παρευρισκομένους για την σημασία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και των νηστειών καθώς και για την προετοιμασία των πιστών για Ελληνικό Πάσχα, ενώ η ελληνική κοινότητα του Χάαρ είχε φροντίσει να προσφερθεί στο κοινό καφές, γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Η επομένη Θεία Λειτουργία στονΧάαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.haar2