«Ο Πειραιάς, το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας μας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, με την επένδυση της COSCO έχει αναβαθμισθεί, και αποτελεί την κύρια είσοδο στην Ευρώπη για τα εμπορεύματα, που μέσω της διώρυγας του Suez έρχονται από την Κίνα και τις άλλες χώρες της Ασίας.

Και αποκτά έτσι κομβική σημασία η κινεζική πρωτοβουλία OneBeltOneRoadγια τη διεθνή ανάπτυξη και οικονομική συνεργασία, κάτι που υπογράμμισε και η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο OneBeltOneRoad Φόρουμ στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 45η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, με επίσημο προσκεκλημένο τον Γραμματέα της Δημοκρατικής Επιτροπής Σαγκάης και μέλος του πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κίνας,HanZheng.

Ο ΥΦΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας κ. Νίκος Κοτζιάς, υποδέχθηκε πριν λίγες εβδομάδες εδώ στην Αθήνα τον Κινέζο ομόλογό του στο 1ο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

Πρόσθεσε επίσης ότι το 2017 είναι έτος πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο χωρών με πολλές αμφίπλευρες προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις, με τη Κίνα μάλιστα να είναι το τιμώμενο κράτος στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη και κατέληξε:

«Στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο και των πολιτιστικών εκδηλώσεων εντάσσεται κα ιη αποψινή συμβολική μουσική εκδήλωση. Εκδήλωση δύο Κόσμων, που στην αρχαιότητά τους, σε μία παράλληλη με την ερμηνεία του Κόσμου από τους Ίωνες φιλοσόφους πορεία και σε συνδυασμό με τον ολοκληρούμενο με τον Σωκράτη στοχασμό και φωτισμό του ιδίου του ατόμου, η Κινεζική Φιλοσοφία επιχειρούσε το ατέρμονο ταξίδι προς τη συμπαντική εσωτερικότητα του ατόμου».

Press office
Deputy Foreign Minister, Mr Terens Nikolaos Quick

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ