-«Όμως, ακόμη κι’ αν η Ελλάδα σωθεί από το χείλος της χρεωκοπίας, και παραμείνει στο ευρώ, ο στόχος της προώθησης της αλληλεγγύης μεταξύ των εθνών της ευρωζώνης έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Επιτέλους, τέλος παιχνιδιού για την Ελλάδα. Μετά από εβδομάδες καθυστερήσεων η Αθήνα προσπαθεί να αποφύγει την τελευταία στιγμή την χρεωκοπία και μια αναγκαστική έξοδο από το ενιαίο νόμισμα» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».ee
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Yπουργός Οικονομικών του, Γιάννης Βαρουφάκης, ξόδεψαν πολύ χρόνο σε δημόσιες σχέσεις και γράφοντας αιχμηρά άρθρα στον διεθνή Τύπο (ή κάνοντας κουβεντούλα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν), ενώ θα έπρεπε να είχαν εμπλακεί στις σκληρές τεχνικές διαπραγματεύσεις» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα στο άρθρο της.
Ωστόσο, δεν αφήνει στο απυρόβλητο και τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε: «Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μερικές φορές φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των Ελλήνων συνομιλητών του, παρά να βρει κοινό έδαφος, που θα εδραίωνε μια συμφωνία» σημειώνει.
«Ακόμη και αν η Ελλάδα σωθεί από το χείλος της χρεωκοπίας, και παραμείνει στο ευρώ τις επόμενες ημέρες, ο στόχος της προώθησης της αλληλεγγύης μεταξύ των εθνών της ευρωζώνης έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.