«Η αβεβαιότητα και το άγχος έχουν επιστρέψει στους Έλληνες, που έχουν δει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να μειώνεται κατά 28%, την ανεργία να αγγίζει το 30% και πάνω από 1 στις 4 επιχειρήσεις να κλείνουν»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Helena Smith ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» στην Αθήνα δίνει μια τραγική διάσταση της κατάστασης, που επικρατεί στην Ελλάδα, σημειώνοντας, πως το σενάριο του Grexit έχει επιστρέψει ξανά.
Στο ρεπορτάζ της, που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα η Helena Smith αναφέρει, ότι «το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2015 -το τρίτο μνημόνιο μέσα σε 6 χρόνια μίας χώρας, που είναι χτυπημένη από το χρέος- διαδέχθηκε μήνες δράματος σε υψηλούς τόνους, που έσπρωξαν την Αθήνα στο χείλος της χρεωκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. Σήμερα, λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, η κρίση έχει επιστρέψει στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας».
Η ανταποκρίτρια της «The Guardian» στην Αθήνα, περιγράφοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζει, πως η αβεβαιότητα και το άγχος έχουν επιστρέψει στους Έλληνες, που έχουν δει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να μειώνεται κατά 28%, την ανεργία να αγγίζει το 30% και πάνω από 1 στις 4 επιχειρήσεις να κλείνουν.

the-guardian-logo1