-Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας έχει ζητήσει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αν αυτή αναγκαστεί να βγει από την Ε.Ε. «παρά την θέλησή της», μέσω του δημοψηφίσματος, που θα γίνει στην Βρετανία, στις 23 Ιουνίου!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης, η προοπτική να κερδίσει η Σκωτία την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται, ότι ανησυχεί περισσότερο τους Βρετανούς, από την έξοδο της χώρας τους από την Ε.Ε.!
Σε έρευνα της εταιρείας BMG, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της σκωτσέζικης εφημερίδας “The Herald”, το 68% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν την απόσχιση της Σκωτίας από τη Μ. Βρετανία ως την λιγότερο επιθυμητή επιλογή, ενώ το ενδεχόμενο του Brexit, ως την πιό ανεπιθύμητη εξέλιξη, συγκέντρωσε το 32%.
Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας έχει ζητήσει νέα ψηφοφορία για την ανεξαρτησία, αν η Σκωτία αναγκαστεί να βγει από την Ε.Ε. «παρά την θέλησή της», μέσω του δημοψηφίσματος, που θα κάνει η Βρετανία στις 23 Ιουνίου. Το 2014, οι Σκωτσέζοι ψήφισαν με ποσοστά 55%-45% κατά της ανεξαρτησίας τους.
Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έχει ενισχυθεί ο αριθμός των Βρετανών, που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρει το “Reuters”, επικαλούμενο διαδικτυακή δημοσκόπηση της “Opinium Research”, την οποία δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα “Observer” το Σαββατοκύριακο.

Big Ben with  city boat in London, UK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ