Τιμητική αναφορά από την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung στον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση „Προσωπικότητες του έτους“

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Süddeutsche Zeitung της Άνω Βαυαρίας χαρακτηρίζει σε σημερινό της σχόλιο με τον τίτλο «Προσωπικότητες του Έτους», τρία πρόσωπα της Βαυαρίας ως Πρόσωπα του Έτους 2017. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγει και τον Αρχιερατικό Επιτετραμμένο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση.

Το κείμενο της τιμητικής διάκρισης έχει, σε μετάφραση, ως ακολούθως:

Ο εφημέριος της ελληνορθόδοξης Ενορίας της πόλης Γκέρετσριντ, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης αποχαιρετίστηκε ως συνταξιούχος το έτος 2017 στα πλαίσια της παραδοσιακής κοπής της Βασιλόπιττας, του ελληνικού γλυκίσματος του νέου έτους.

Επί επτά χρόνια ήταν ο ποιμένας των Ελλήνων, που από την δεκαετία του 1970 διαμένουν στη πόλη Γκέρετσριντ. Ο κ. Μαλαμούσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχέσεις με τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες και καθιέρωσε, στη πολιτιστική ζωή της πόλης Γκέρετσριντ, δύο ορθόδοξες εορτές, την Περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης και τον Αγιασμό των υδάτων, (τα Θεοφάνεια). Επίσης έλαβε μέρος πολλές φορές στην εκστρατεία του Δήμου και των πολιτών για την ετήσια καθαριότητα της πόλης και της γύρω περιοχής, με το ράσο και το καλυμαύχι του.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης ευχαρίστησε πάραυτα τη διεύθυνση σύνταξης της εφημερίδας για την τιμητική αυτή διάκριση και για το γεγονός ότι η Süddeutsche Zeitung με τα άρθρα της και τα ρεπορτάζ της για τη διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στη Βαυαρία, συμβάλλει τα μέγιστα στην αρμονική ενσωμάτωση των ελληνορθοδόξων πιστών στη βαυαρική κοινωνία και γενικώτερα στην απρόσκοπτη συμβίωση λαών και πολιτισμών.

Με ευχές

Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία

Απόστολος Μαλαμούσης

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου