Η Ε.Ε. υποστηρίζει, ότι είναι το μερίδιο, που έχει η Μ. Βρετανία στην Ένωση και το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να καταβληθεί, απειλωντας, ότι μια συμφωνία της Ε.Ε. με την Μ. Βρετανία είναι αδιανόητη, αν οι Βρετανοί δεν διευθετήσουν αυτές τις υποχρεώσεις και ότι μια αποτυχία αποπληρωμής του λογαριασμού αυτού θα ισοδυναμεί σχεδόν με χρεωκοπία!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Express», η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να απαιτήσει από την Μ. Βρετανία, που, μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αποχωρεί από την Ε.Ε.,την αποπληρωμή λογαριασμού αξίας 20 εκατομμυρίων Στερλινών!
Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. ασκούν ισχυρή πίεση στην νέα Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου αυτή να πληρώσει τα χρήματα, αυτά, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, είναι το μερίδιο, που έχει η Μ. Βρετανία στην Ένωση και το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να καταβληθεί.
«Μια συμφωνία με την Βρετανία είναι αδιανόητη, αν οι Βρετανοί δεν διευθετήσουν αυτές τις υποχρεώσεις», δήλωσε αξιωματούχος της Ε.Ε., ενώ νομικοί της Κομισιόν προειδοποίησαν τους Βρετανούς, ότι μια αποτυχία αποπληρωμής του λογαριασμού αυτού θα ισοδυναμεί σχεδόν με χρεωκοπία!
Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν ωμό εκβιασμό των Γερμανών προς την Μ.Βρετανία, που στοχεύει ταυτόχρονα στον εκφοβισμό των 27 υπολοίπων κρατών- μελών της Ε.Ε., για το ενδεχόμενο, που θα επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την Ένωση!

Η νέα Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέϊ, υποσχέθηκε, ότι η χώρα της θα κινηθεί για την διαδικασία αποχώρησης της χώρας της από την Ε.Ε. και ορκίστηκε να τιμήσει την απόφαση του βρετανικού λαού

Οι ίδιοι αναλυτές υποστηρίζουν, όμως, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μια αναπόφευκτη σφοδρή σύγκρουση της Γερμανίας με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Μ. Βρετανίας.
Όπως είναι γνωστό, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το 52% του λαού στο Ηνωμένο Βασίλειο -δηλαδή 17.400.000 περίπου Βρετανοί πολίτες-, ψήφισε την αποχώρηση της χώρας του από την Ε.Ε., μετά από 43 χρόνια συμμετοχής.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκάλεσε πολιτική αναταραχή στην χώρα, και ανάγκασε τον Πρωθυπουργό Ντέηβιντ Κάμερον να ανακοινώσει την παραίτησή του μετά την ψηφοφορία, που δημιούργησε διεθνείς οικονομικούς τριγμούς, που επηρεασαν, μέσω της Βρετανίας, και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η νέα Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέϊ, υποσχέθηκε, ότι η χώρα της θα κινηθεί για την διαδικασία αποχώρησης
και ορκίστηκε να τιμήσει την απόφαση του βρετανικού λαού, αναφέροντας επανειλημμένα, ότι «Brexit σημαίνει Brexit»!

Big Ben with  city boat in London, UK